Celebrity

22. dubna 2024 08:34

Eliška Reiglová

Rozhádal je vztah k Formanovi, s Janou se nikdy neusmířila. Hana Brejchová pak odepsala i dceru

Ve věku 77 let zemřela herečka Hana Brejchová. Hvězda snímku Lásky jedné plavovlásky z tohoto světa odešla s vědomím, že více než 30 let dlouhý spor se svou sestrou Janou Brejchovou (84) už nevyřeší. Ani jedna nikdy neupřesnila, co bylo důvodem rozkmotření, prý ho ale způsobil režisér Miloš Forman (†86).

Ke své nejslavnější roli Anduly v komedii Lásky jedné plavovlásky, která byla zároveň její první filmovou zkušeností, se Hana Brejchová dostala díky svému švagrovi, prvnímu manželovi sestry Jany. Tím nebyl nikdo jiný než režisér Miloš Forman. Ač to ani jedna ze sester nikdy nepotvrdila, právě on měl být důvodem jejich dlouholetého sporu.

Roli ve slavném filmu měla Hana své starší sestře Janě Brejchové vyfouknout před nosem, což se jí mělo dotknout. Údajně pak pojala podezření, že mezi jejím tou dobou už bývalým manželem a Hanou vzniklo něco hlubšího, než jen obyčejné přátelství. A to ještě v době, kdy za něj byla provdaná. Celou záležitost si herečky nedokázaly vyříkat.

Čtěte také: Jana Brejchová otevřeně o svých slavných milencích: O panenství přišla s Trojanem

Hana Brejchová poslední roky svého života trávila v Domě s pečovatelskou službou Buštěhrad. Minimálně posledních několik let nebyla se svou sestrou vůbec v kontaktu. „Uvědomuji si, že už sestru asi v životě neuvidím, že dřív Jana umře, ale je mi to opravdu jedno. Má, co chtěla. Já další vstřícný krok už dělat nebudu,“ řekla v roce 2020 deníku Aha.

Smíření a zatajení

„Vždyť ona mne ani vidět nechce! Když jsem za ní šla po tom jejím kolapsu na Malvazinky, podruhé mne už nepřijala, a to si objednala rybízový koláč, který jsem jí potom nesla. Víte, jak mi bylo? Když jsem ten koláč potom rozdávala zdravotnímu personálu? Bylo mi to strašně líto,“ popsala tehdy Hana Brejchová, jak vypadal její poslední kontakt s Janou.

S tím, že spor už se nevyřeší, byla Hana Brejchová nicméně smířená. „Já jsem tam od té doby, co mě vyhodila, nebyla. A už tam nechci jet. Já se nikam necpu, blbečka ze sebe dělat nechci. Je to vyřešené. Já jí nepřeju nic špatného, ať se má dobře, ať se uzdraví... ona už se neuzdraví, chce dožít v té LDN. Já už ale přes ty hory nepolezu,“ řekla v roce 2017 pro TOP STAR.

Čtěte také: Kruté problémy Jany Brejchové. Potřebuje neustálou péči lékařů, domů nemohla ani na Vánoce

Hany neteř Tereza Brodská se rozhodla, že mamince o smrti její sestry říkat nebude. „Mamince to sdělovat nebudu. Dlouhá léta se s Hanou neviděly. Maminka je vážně nemocná a já nechci, aby jí tato zpráva ještě přihoršila,“ vysvětlila herečka pro deník Blesk důvod, proč si tuto smutnou informaci nechá pro sebe.

Odepsala i dceru

Kromě slavnější starší sestry se Hana Brejchová zřekla také jedné ze svých dvou dcer. „Se Světlanou se nestýkám. Už dávno ji nepovažuji za svoji dceru. Zřekla jsem se jí. Vzdala se svých dětí kvůli chlapovi. Občas se ozve Veronice, ale nechci, aby o mně věděla. Říkám jí, ať jí klidně řekne, že máma umřela,“ uvedla herečka. Zda se se Světlanou přes smrtí ještě spojila, je otázkou.

Podívejte se na rozhovor s Hanou Brejchovou:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.