Celebrity

2. srpna 2023 12:15

David Laštovka

Hana Krampolová zemřela Jiřímu v náručí. Toužili po dítěti, porod skončil tragicky

Krampol slaví 85

Od smrti manželky herce Jiřího Krampola, o třiadvacet let mladší Hany Krampolové, uplynuly tři roky. Dlouhodobě se potýkala se zdravotními problémy. Zemřela ve věku 59 let, Jiřímu v náručí. V životě to rozhodně neměla lehké.

Hana Krampolová, která byla učitelkou v mateřské škole, měla z předchozího manželství syna Petra, kterého Jiří Krampol po svatbě přijal za svého. V manželství se spolu pokoušeli o miminko, skončilo to ovšem tragicky. Když byla Hanka v sedmém měsíci těhotenství, lékaři jí z plodové vody chtěli zjistit, zda je miminko zdravé. Po zákroku ji poslali domů, kde ovšem o několik hodin později zkolabovala.

Následně jí vyvolali porod, na svět však bohužel přišla mrtvá holčička. „Dítě jsme si moc přáli a dlouho se o něj pokoušeli. Podařilo se to, až když Haničce bylo nějakých pětatřicet let. Dopadlo to ale bohužel strašně. Dlouho se z toho nemohla vzpamatovat, těžce to nesla a trápilo ji to až do smrti. Tím odstartovaly všechny její zdravotní problémy,“ prohlásil Jiří Krampol v pořadu 13. komnata.

Co zavinilo předčasnou smrt Hany Krampolové?

Podle pitvy Hana zemřela na multifunkční selhávání orgánů. Postupně jí odcházel jeden orgán za druhým. Skonala doma, Jiřímu v náručí. „Bylo jí špatně. Snědla s námahou dva kousky libového masa. Najednou se zvedla, že je jí zle a že musí na záchod. Cestou padla na zem. Honem jsem ji zvedl a zkoušel jí dát umělé dýchání,“ popsal poslední okamžiky Jiří Krampol pro deník Blesk. Zachránit už ji nedokázala ani přivolaná rychlá lékařská pomoc. „Nikdy jsem si nepomyslel, že Haničku vzhledem k věkovému rozdílu, který mezi námi byl, přežiju... Její smrt mě strašně sebrala. I když měla zdravotní problémy, nečekal jsem to. Chybí mi hrozně moc. Není den, abych si na ni nevzpomněl,“ svěřil se Krampol webu Prima Ženy. On sám letos v červenci oslavil 85. narozeniny, na oslavu významného jubilea se můžete podívat na videu v úvodu článku.

Svatba díky Miloslavu Šimkovi

Jiří se s Hankou seznámil v divadle Semafor, kam pravidelně chodívala na jejich představení s Miloslavem Šimkem. „Poprvé jsem se s Jirkou setkala ještě jako školačka, když jsem si za ním zašla pro podpis. V Semaforu o hodně let později mezi námi přeskočila jiskra. Ke svatbě se ale Jiříček dlouho neměl. Musela jsem to vzít do svých rukou. Domluvila jsem se se Šimkem, který mi sdělil, že 19. února 1993 nehrajou, a tak byla veselka. Měla jsem sněhobílé šaty s vlečkou, které mi Jirka přivezl z Ameriky. Na svatební cestu jsme pak jeli na Kanárské ostrovy. Máme na to nezapomenutelné vzpomínky,“ sdělila během života Hana Krampolová redaktorovi webu Prima Ženy.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.