Šimona Bilinu role Haďáka změnila. Trávil jsem víc času v postavě než sám v sobě, říká

Šimon Bilina o seriálu ZOO

Charismatického herce Šimona Bilinu diváci znají například coby Haďáka ze seriálu ZOO. O své roli promluvil v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS a podělil se také o zážitky ze dne svatého Mikuláše. Tipnete si, za koho z mikulášské trojice se převlékl, aby po boku svých kolegů zpestřil den dětem v Thomayerově nemocnici?

Šimon Bilina si z natáčení odskočil do pořadu Nový den, kde prozradil, co dělal na Mikuláše. V Thomayerově nemocnici se totiž včera potloukal jednorohý čert, který se oblíbenému herci nápadně podobal. „No, je to možné, že občas vstupují nějaké jiné bytosti do nás samotných, takže včera se asi něco takového dělo,“ zasmál se Šimon. „Setkání s dětmi, ať už to bylo na JIP, nebo na traumatologii, bylo hodně silné,“ popisoval dále herec, který kromě uměleckého prostředí pochází i z lékařského, kde působí nebo působili oba jeho rodiče, babička i děda.

„Setkání s těmi dětmi, které prožívají něco, co se zdá neřešitelné... život je dostal do náročnějších situací a ony mají nejen vůli k životu, ale prostě se stávají inspirací, v těch očích je tolik laskavosti...“ popsal herec své zážitky z mikulášské v nemocnici a také prozradil, jestli se jich děti bály. Svou masku čerta totiž ještě vylepšil tím, že sundal jeden roh a „strašil“ je jen s jedním.

Mohlo by vás zajímat: Michaela Pecháčková o milostné scéně s Klusem. Obětovala jsem se pro tým

Role mě hodně naučila

Mimoto Šimon Bilina promluvil i o seriálu ZOO a své roli Adama Hrušky. „Když hrajete veterána z Afghánistánu, s čímž jsem se dva roky tak nějak popasovával, protože mám velký respekt k vojenské profesi, tak je to určitě spojené i s nějakou disciplínou. Tak mě ta postava sama o sobě učila,“ prozradil a dodal, že na něj chtě nechtě nějaké věci přešly, protože zkrátka trávil více času v postavě, ve své roli, než sám v sobě.

KVÍZ: Otestujte se v kvízu, jak dobře znáte Šimona Bilinu, Haďáka ze ZOO

Práce na seriálu v něm také prohloubila vztah ke zvířatům, se kterými jsou herci díky natáčení v zoologické zahradě v těsné blízkosti. Jako Adam Hruška alias Haďák má nejblíže právě k hadům – zvířatům, ze kterých má mnoho lidí panický strach. Jak to s nimi má Šimon Bilina? I to herec prozradil v rozhovoru, který si můžete pustit v úvodu článku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.