Celebrity

3. února 2024 06:45

David Laštovka

Herec Jan Vlasák po vážné autonehodě bojoval o život. Hrozilo mu ochrnutí

Jan Vlasák v 7 pádech

Herec a dabér Jan Vlasák, kterého nejvíce proslavila postava magistrátního úředníka Wasserbauera v komedii Vratné lahve, slaví 81. narozeniny. Poté, co v minulosti prodělal těžkou dopravní nehodu, kterou přežil jen zázrakem, si každého dne v životě o to více váží. Jaké je jeho soukromí?

Herec Jan Vlasák žije ve spokojeném manželství s psycholožkou a spisovatelkou Eliškou už přes 50 let. Mají spolu tři děti, syna Jana, který žije v zahraničí, a dceru Annu a Barboru, jež je kvůli diagnóze simplexní schizofrenie od svých 18 let v ústavu.

Před 16 lety Jan Vlasák při vážné dopravní nehodě málem přišel o život. Jel na chalupu vyplatit řemeslníky, jenže nechal peníze doma a musel se vracet. Za volantem ho však přepadl mikrospánek. Jeho vůz křižoval silnici ze strany na stranu a pak naboural do protijedoucí octavie. „Na poslední chvíli jsem se probudil a snažil se s tím něco udělat. Ale šlo už jenom strhnout volant tak, že auto dostalo smyk a že do té oktávky jsem naboural boční stranou mého auta, že to nebyl čelní náraz,“ zavzpomínal Jan Vlasák na hrůzné okamžiky v pořadu 13. komnata.

Že nehodu přežil, považuje za zázrak

Zatímco řidička protijedoucího vozidla vyvázla téměř bez zranění, on skončil v kritickém stavu na jednotce intenzivní péče. Měl zlomenou pánev a žebra. V důsledku toho prodělal polytrauma a měl sníženou hladinu kyslíku v krvi. Lékaři mu museli prorazit hrudník trubičkou, protože byl v přímém ohrožení života.

Čtěte také: Vnuk mi vysvětlí, kde si koupit Instagram. Ale dělat to nebudu, říká Jan Vlasák

Že přežil, považuje za zázrak a děkuje Pánu Bohu za druhý život. „Stál při mně anděl strážný. Mohl jsem mít místo pánve přeraženou míchu. Vnímám to tak, že jsem tu roky v čase, kdy jsem tu už neměl být,“ popsal herec. Od té chvíle na sebe dává větší pozor. „Kdykoli cítím, že jsem unavený, zastavím, položím se a spím. Nebo vyběhnu ven a cvičím. Od té doby jezdím málo. Leda tak po Praze a nejdál na chalupu,“ uvedl Jan Vlasák, který patří rovněž k uznávaným dabérům. Jeho hlasem promlouvá například Montgomery Burns –⁠⁠⁠⁠⁠ bohatý, chamtivý a zlý majitel jaderné elektrárny v animovaném americkém seriálu Simpsonovi, který každý den vysílá stanice Prima COOL.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.