Celebrity

21. května 2024 11:53

Vanesa Havlíková

Josef Dvořák zbožňuje uklízení: Rád myji vanu. Pak se dívám, jak se leskne, přiznal

Josef Dvořák v 7 pádech Honzy Dědka

Oblíbený herec Josef Dvořák oslavil minulý měsíc své osmdesáté druhé narozeniny a energie má stále na rozdávání. Když zrovna nehraje v divadle, tráví čas sportem nebo úklidem. V talkshow u Honzy Dědka nyní promluvil o své úklidové obsesi a zavzpomínal na svoji první práci řidiče kamionu.

Josef Dvořák je známý český herec, který se do paměti lidí zapsal zejména tím, že ve své kariéře odehrál desítky různých vodníků. I ve svých osmdesáti dvou letech stále hýří vitalitou a diváci ho na jevišti mohou vídat v zeleném kostýmu.

Čtěte také: Josef Dvořák prozradil, že z něj maminka chtěla mít horníka a jak se minul s Werichem

Před herectvím chtěl upřednostnit jinou profesi

Mnoho však nechybělo a Česko by o nejznámějšího pohádkového vodníka přišlo. Josef Dvořák totiž chtěl před herectvím upřednostnit jinou profesi. „Jezdil jsem v pivovaru, vozil jsem pivo. Byl to dobrý začátek, opravdu se mi tam líbilo. Koketoval jsem ale už s Kladivadlem (české divadlo malých forem, pozn. red.). Kladivadlo se stěhovalo z Kadaně do Ústí nad Labem a chtěli mě s sebou,“ prozradil Josef Dvořák v pořadu 7 pádů Honzy Dědka, který můžete sledovat každé úterý ve 21:35 na Primě.

„Já ale nevěděl, zda opustit práci u piva, měl jsem nový auťák, vozil jsem 300 beden piva, já to skládal, všichni opilci na mě byli pyšní a pomáhali mi skládat. Odešel jsem ale nakonec s divadlem do Ústí, po Kadani se mi ale zastesklo a do toho pivovaru jsem se asi po čtrnácti dnech vrátil, a už pro mě neměli místo. Čekal jsem, že po mně skočí. Kdyby po mně skočili, byl bych dodnes v pivovaru,“ dodal.

Kromě lásky k pivu, Josefa provází také láska k úklidu. „Rád myji vanu. Nevím, co mě to popadlo. Dřív jsem ji drhnul pískem, ale poškrábal jsem ji. Tak jsme vanu vyměnili a myji ji šamponem. Pak se na ni chodím dívat, jak se leskne,“ svěřil se s podivným zvykem pohádkový vodník Josef Dvořák. Kromě Josefa Dvořáka se v talkshow představil také Petr Malásek.

Josef Dvořák promluvil o rolích vodníků:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 6. 2024

Berani, věnujte dnes velkou pozornost svým přátelům. Někdo z nich možná prochází těžkým obdobím a potřebuje trochu více podpory a pozornosti. Pokud můžete, dejte dohromady několik kamarádů a uspořádejte improvizovaný oběd či večeři nebo jakoukoli jinou aktivitu, která vám umožní se zasmát, sblížit a sdílet. Vaše přátelství jsou pokladem, kterého je třeba si vážit a pečovat o něj.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.