Celebrity

20. května 2024 11:21

redakce Prima Ženy

Petr Malásek o svém hrůzném zranění: Obě ruce byly do pravého úhlu, mám všude šrouby

Petr Malásek si na jaře při nepříjemném pádu na kole poranil obě ruce. Na svou havárii už vzpomíná s humorem – prý mu přezdívali Petr Bezruč, teď už je jen Rudolf Ortéz.

„Byl jsem na kole, jel jsem, přemýšlel jsem o věcech a najednou jsem se ocitl na zemi. Já jsem dopadl ještě dobře, na kole to občas dopadá hůř,“ popsal Petr Malásek v 7 pádech Honzy Dědka. „Jel jsem se projet a najednou jsem letěl vzduchem a dopadl jsem na zem. Říkal jsem si: ‚Žiju, mluvím, to je dobré‘, akorát ruce byly obě do pravého úhlu. Tak jsem si říkal, že to bude asi průšvih. Mám tam všude železa, sešroubované to je... ale je to perfektní, kosti srostou a všechno bude zase dobré,“ dodal skladatel s tím, že jeho kolo nemělo ani škrábnutí.

„Kolo mám strašně rád, ale myslím, že tohle léto si pořídím nordické hole,“ zasmál se umělec a posteskl si, že na motorku se letos asi také nedostane.

Vzpomínky na dětství

Během rozhovoru s Honzou Dědkem padla řeč i na dětství a věci, které v domácnosti nesměly chybět. „Odmalička bylo doma všudypřítomné piano. Měli jsme sporák, ledničku, maminku, piano, to bylo standardní vybavení domácnosti,“ vyjmenoval Petr Malásek s humorem sobě vlastním nejdůležitější rodinné položky.

„Jako dítě jsem miloval matematiku. Moje maminka vždycky všechno spočítala, měla logické uvažování. Byla střihačka v České televizi. Moje nejoblíbenější knížka byla 444 matematických záhad a her. Řekl jsem si, že to celé spočítám,“ zavzpomínal.

Alkohol a spolupráce s Hanou Hegerovou

Petr Malásek v minulosti také spolupracoval s oblíbenou slovensko-českou zpěvačkou Hanou Hegerovou. „Jezdili jsme s bigbandem TOČR (Taneční orchestr Československého rozhlasu), hráli jsme troják k MDŽ. V TOČRu se dost pilo. Byli to vynikající jazzmani, ale museli se živit popem. Tak aby to přežili, tak pili. Tady se pilo extrémně. Když si někdo dal normálního panáka a ne deci, byl debil. My tam měli troják, tři koncerty v jeden den. Na ten večerní tam bylo už asi jen 6 muzikantů z toho orchestru, ostatní odpadli. Byla tam s námi jako host paní Hegerová, tak jsem si řekl, že se musím držet a nepil jsem. Teda nepil jsem tolik. Pil jsem jako debil...“ vysvětlil Malásek, jak se ke spolupráci s Hegerovou dostal.

„Nějak jsem to odehrál a podržel jsem ji. Ona si na to po čase vzpomněla, volala mi její asistentka, jestli bych s ní nejel na zájezd do Mnichova a do Bonu, ale já jsem byl na vojně. Byl rok 90, muzikanti byli hájená skupina a velitelé se nás trošku báli. Takže jsem vyjel s paní Hegerovou, mělo to tam úspěch, spolupracovali jsme pak 24 let,“ řekl umělec, který brzy oslaví 60. narozeniny. Jak je bude slavit? Celý rozhovor můžete sledovat už v úterý 21. května ve 21:40 na Primě.

Podívejte se také, jak manželovu havárii okomentovala Dana Morávková:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.