Celebrity

8. února 2024 15:30

David Laštovka

Vlastimil Bedrna před svatbou přišel o syna. Miloval Hegerovou i manželku Kopeckého

Vlastimil Bedrna, herec a dabér animované postavy Homera Simpsona z amerického seriálu Simpsonovi, v životě musel překonat několik tragédií. Konec navíc protrpěl a byl odkázán na pomoc druhých. Zemřel ve věku 89 let a v roce 2024 si připomínáme jeho nedožité 95. narozeniny.

První manželkou Vlastimila Bedrny byla půvabná obchodnice Libuše Vomáčková. Přestože se rozvedli, zůstali v přátelském kontaktu, a to díky synovi, kterého spolu měli a byli na něj pyšní. Pár dní před svou svatbou se však jejich potomek v koupelně nešťastně otrávil plynem z ohřívače. Na záchranu života už bohužel bylo pozdě.

Sotva Vlastimil Bedrna pochoval jediného syna, lékaři jeho druhé manželce, herečce Laďce Kozderkové (†37), se kterou v té době žil a měl s ní dceru Vlastimilu, diagnostikovali rakovinu děložního čípku. Zákeřné chorobě, s níž se rvala velmi statečně, podlehla za necelý rok. Těsně před smrtí podepsala v nemocnici reverz a chtěla odvézt na Vinohradský hřbitov. Uklidila tam rodinný hrob, aby, jak tehdy sdělila muži, šla do čistého. „Po tom, co se stalo, jsem dost často přemýšlel, jak odejdu já... Svůj konec si neumím představit jinak než na cestě do divadla. Buď na zkoušku, nebo na představení,“ svěřil se Bedrna novinářům během oslav 70. narozenin.

Mohlo by vás také zajímat: Josef Kemr se kvůli milence porval s Hrušínským. Před smrtí přespával v rakvi

Sedm let nato ho postihla mrtvice, ochrnul na polovinu těla a skončil v léčebně dlouhodobě nemocných zcela odkázán na pomoc druhých. Tam prožil posledních 12 let života. S osudem byl smířený. „Snažím se být pořád nad věcí, veselý a radovat se z maličkostí. Jen mi je líto, že moji kamarádi a kolegové mě nepřijdou navštívit. Na nikoho se ale nezlobím, nikomu nic nezazlívám. Třeba si někteří myslí, že už ani nežiju. Dnes je doba složitá, každý toho má hodně a mají co dělat se sebou, aby se uživili,“ sděloval s pochopením pár měsíců před svou smrtí. Odešel pokojně – usnul a už se neprobudil.

Bedrna svedl i manželku Miloše Kopeckého

Ač se to nezdá, Vlastimil Bedrna byl v mládí velký proutník. Sám přiznával, že své manželky, včetně Laďky Kozderkové, občas podváděl. „Maličko jsem zlobil. Ženské se mi prostě vždycky líbily. Měl jsem pro ně slabost,“ přiznal na sklonku života redakci webu Prima Ženy.

Mezi jeho lásky patřila například šansoniérka Hana Hegerová (†89). „Jak já jsem ji miloval! To pro mě nebyla jen kolegyně, byla to i milenka,“ vzpomínal herec. Svedl dokonce i poslední manželku hereckého kolegy Miloše Kopeckého (†73) Janu, s níž se seznámili v Divadle Na zábradlí.

„Při práci mezi mnou a Bedrnou vznikla náklonnost. Zpočátku platonická. Milda o vztahu věděl a zpočátku nežárlil. Když jsem mu ale řekla, že se rozvedu a vezmu si Bedrnu, řekl mi: ‚Tůdle! Ty jsi moje!‘“ přiznala Jana Kopecká v knize Můj život s Mildou.

Vlastimil Bedrna se proslavil také jako dabér animované postavy Homera Simpsona ze seriálu Simpsonovi, který každý den vysílá Prima COOL. Postavičku namlouval deset let, dokud mu to zdraví dovolovalo.

Připomeňte si seriál Simpsonovi, který vznikl už v roce 1989:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.