Celebrity

22. ledna 2024 10:30

David Laštovka

Krutý osud Jiřího Štaidla. Zemřel při autonehodě, Patrasová unikla jen náhodou

Ladislav Štaidl byl velkým milovníkem žen

Kdepak ty ptáčku hnízdo máš, Lady Carneval, Kávu si osladím, Lásko má já stůňu, Pátá. To je jen stručný výčet hitů, ke kterým napsal text Jiří Štaidl, bratr Ladislava Štaidla. Dožil se pouhých třiceti let, osudnou se mu stala tragická dopravní nehoda. 22. ledna by oslavil 81. narozeniny.

Jiří Štaidl byl bohém, který miloval rychlá auta a krásné ženy. Jeho životní láskou byla krasobruslařka Hana Mašková, se kterou se seznámil na koncertu Karla Gotta, jehož byl dvorním textařem. Pro Hanku a Jiřího to bylo až osudové setkání. Zamilovali se do sebe a plánovali svatbu.

Po třech letech však přišel bolestný rozchod. Kvůli práci, která je naplňovala, spolu nemohli být tak často, jak si plánovali. Hanu sportovní povinnosti zavály do Francie, Jiřího zase do Německa. Věděli, že udržovat vztah na dálku nemá smysl. V kontaktu však zůstali dál a jeden druhému přál štěstí. Pro oba to byla první velká láska, na kterou se nezapomíná.

Čtěte také: Také Ladislav Štaidl miloval ženy, oženil se ale jen jednou

Patrasovou připravil o panenství

Štaidl poté začal randit s lyžařkou Ivanou Zelníčkovou, která se později provdala za budoucího amerického prezidenta Donalda Trumpa. Tu pak vystřídala Dagmar Patrasová. „Bylo mi sedmnáct, jemu devětadvacet. Přede mnou chodil s krasobruslařkou Hanou Maškovou, pak s Ivanou Zelníčkovou. S ní se ale pořád hádal. Do Zelníčkové jsem se nějak prolnula já,“ svěřila se Patrasová v knize Fenomén Dáda. Jak naznačila, právě s ním přišla o panenství.

Mohlo by vás zajímat: Dagmar Patrasová měla milostné pletky s Delonem, Kocábem i Smoljakem

Na svoji první lásku, Hanu Maškovou, však Štaidl nikdy nezapomněl a pořád ji měl v srdci. Když její život předčasně ukončila tragická dopravní nehoda, zhroutil se mu svět. Bylo jí pouhých dvaadvacet let. Přestože už spolu netvořili pár, těžce to nesl. V té chvíli ještě netušil, že stejný osud za pouhý rok a půl potká i jeho. Když ve svém novém Renaultu uháněl navštívit rodiče do Jevan, cestou havaroval, vyletěl z auta ven a na místě zemřel. Na sedadle spolujezdce měla být jeho tehdejší přítelkyně Dagmar Patrasová. Ta ale na poslední chvíli odmítla, čímž si zachránila život. „Měl nové auto - Renalut 17 a rychlost vyhnal na sto sedmdesát. Bohužel mu vjel do silnice náklaďák,“ přiblížila v knize Dáda.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.