Celebrity

26. září 2023 05:30

David Laštovka

Život Hany Maškové, lásky Jiřího Štaidla, ukončila tragédie. Sourozence zavraždil otec

Hana Mašková toho za svůj krátký život stihla mnoho. Ve velmi mladém věku se stala krasobruslařskou hvězdou a prožila velkou lásku s nešťastným koncem. Talentovaná sportovkyně zemřela při tragické autonehodě ve 22 letech.

Přestože život Hany Maškové vyhasl v pouhých 22 letech, historicky se zařadila mezi nejlepší české krasobruslařky. Už ve svých 14 letech startovala na zimních olympijských hrách, kde skončila na 15. místě. O čtyři roky později na olympiádě už brala bronzovou medaili. Stala se pětinásobnou mistryní Československa, mistryní Evropy, dvojnásobnou vicemistryní Evropy a dvojnásobnou medailistkou na světových šampionátech.

Osudové setkání na koncertě Karla Gotta

Její životní láskou byl textař Jiří Štaidl, bratr hudebníka Ladislava Štaidla. Pro Karla Gotta otextoval velké hity, jen namátkou: Kdepak ty ptáčku hnízdo máš, Lady Carneval, Kávu si osladím. Pro Helenu Vondráčkovou například Lásko má já stůňu nebo Pátá. Se Štaidlem se Mašková poznala na koncertě Karla Gotta.

Mohlo by vás zajímat: Ženy, které miloval Karel Gott. Tanečnici se snažil utajil, k oltáři ho dostala jediná

Pro oba to bylo osudové setkání. Zamilovali se do sebe a plánovali svatbu. Po třech letech vztahu však přišel bolestný rozchod. Kvůli práci, která je naplňovala, spolu nemohli být tak často. Hanu sportovní povinnosti zavály do Francie, Jiřího zase do Německa. Věděli, že udržovat vztah na dálku nemá smysl. V kontaktu však spolu zůstali dál a jeden druhému přáli štěstí.

Karel Gott by letos oslavil 84. narozeniny:

Otec kladivem ubil své dvě děti, pak sebe

Právě ve Francii život Hany Maškové vyhasl. A to při autonehodě, kdy se s kolegyní z lední revue Květou Celfovou vraceli autem z Paříže a jí řízený vůz za špatné viditelnosti v hustém dešti narazil do kamionu. Hana byla na místě mrtvá, Květa přežila.

Čtěte také: Autonehoda, nebo poprava? Smrt krásného herce Ivana Luťanského je dodnes záhadou

Smrt talentované krasobruslařky, která měla život před sebou, zahalil tehdy celý národ do smutku. Obrovské utrpení prožívala především její maminka, která už předtím strašlivou tragédii zažila. Její první manžel před svou sebevraždou ubil kladivem obě jejich tehdy malé děti, šestiletou dceru a novorozeného syna... V druhém manželství se jí pak narodila Hana, která byla vymodlené dítě a dělala jí obrovskou radost.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.