Celebrity

18. června 2022 06:30

David Laštovka

Režisér Ján Roháč zažil velkou lásku s Hegerovou. Jak jeho rodině pomohl Karel Gott?

Režisér Ján Roháč (✝48) prožil sice krátký, zato ale velmi plodný život. S jeho jménem je spojena řada nezapomenutelných televizních pořadů, filmů i divadelních představení. Umělec, od jehož narození právě uplynulo 90 let, měl slabost pro ženy. Jeho velkou láskou byla například i Hana Hegerová (†89).

Ján Roháč se s Hanou Hegerovou seznámil v pražské vinárně. Jejich vztah trval několik let a šansoniérka ho označovala za osudový. Tvrdila dokonce, že spolu čekali miminko, ale nakonec potratila. „Našla jsem skvělého partnera. Byl pro mě ideálem. Nikdy jsme se spolu nenudili. Měli jsme společné zájmy, hudbu, film, divadlo. Mnoho lidí opravdovou velkou lásku nikdy nepozná,“ sdělila za života zpěvačka deníku Blesk.

Velká láska Jána Roháče Hana Hegerová zemřela v roce 2021

S režisérem se rozešla poté, co zjistila, že milostné poměry udržoval současně ještě s dalšími ženami. Přesto jí zůstal hluboko v srdci a vzpomínala na něj v dobrém až do konce svého života. Roháčovou životní láskou se stala herečka, zpěvačka a členka Divadla Semafor Zuzana Buriánová, která si zahrála například v komedii Vesničko má středisková nebo v seriálech Nemocnice na kraji města či Návštěvníci.

Hana Hegerová lže, tvrdí Roháčova dcera

Brali se v roce 1968 na hradě Karlštejn a rozdělila je až Roháčova předčasná smrt v roce 1980. Měli spolu dceru Kateřinu, která pokračuje v otcových šlépějích a pracuje jako asistentka režie. Ta slova Hegerové o tom, že s jejím tatínkem čekali rodinu, označila za lež. „Není to pravda. Nikdy s ním dítě nečekala, proto taky o něj nemohla přijít. Myslím, že chtěla zapůsobit, aby ji lidé litovali. Chci to uvést na pravou míru,“ ohradila se v deníku Blesk.

Proslulý režisér, který je podepsán pod filmy Kdyby tisíc klarinetů, seriál Byli jednou dva písaři, Hovory H s Miroslavem Horníčkem, Návštěvní dny s Jiřím Grossmannem a Miloslavem Šimkem nebo koncerty Karla Gotta ve Slaném, zemřel náhle a nečekaně v pouhých osmačtyřiceti letech na infarkt.

Jako velký gentleman se tehdy zachoval právě Karel Gott, který v těžkých chvílích jeho rodině velmi pomohl. „Tehdy jim Karel půjčil nějaké peníze na stavbu domu. Když k té tragické události došlo, Karel dluh jeho vdově velkoryse odpustil,“ zavzpomínal v knize Zlatá léta s Karlem Gottem aneb Čtvrt století za zády Mistra zpěvákův dlouholetý bubeník Jan Žižka.

Sdílejte článek
Štítky Karel Gott výročí láska manželství narozeniny režisér Hana Hegerová Ján Roháč Zuzana Burianová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.