Celebrity

17. června 2024 17:30

David Laštovka

Karel Höger oslavil rozvod sektem a kaviárem. Po smrti jeho lebku zkoumali vědci

Karel Höger, který zemřel náhle uprostřed natáčení seriálu Nemocnice na kraji města, v němž měl hlavní roli, patří k legendám českého herectví. Ženy ho milovaly, měl spoustu fanynek, jejichž přízeň si dokázal užívat. Jaké bylo jeho soukromí?

První láskou Karla Högera byla o 17 let mladší herečka Zdenka Procházková, s níž účinkoval v divadle. Pomyslná jiskra mezi nimi přeskočila až při natáčení filmu Mrtvý mezi živými. V jedné scéně se spolu měli líbat, zpočátku si dávali jen nevinné pusy, režisér Bořivoj Zeman ale zavelel, že musí být opravdové. „Höger mě chytil a bylo to. Zamilovali jsme se do sebe. Byla to velká láska,“ popisovala Zdenka Procházková ve své knize Procházka životem.

Stály na něj fronty slečen

Vzali se, ale jejich manželství bylo šťastné jen několik let. Höger měl totiž spoustu fanynek a jejich svádění mnohdy nedokázal odolat. „Já jsem byla do Karla moc zamilovaná, vážila jsem si ho a obdivovala. Zůstal pro mě mužem mého života. Dlouhý čas naše soužití nemělo chybu. Po každém představení u zadního vchodu Národního divadla, kde hrál, stály fronty slečen, co chtěly podpis – a pokud možno ještě něco víc. A Karel, který byl jako každý mužský ješitný, tomu zájmu někdy neodolal, a tak nám to začalo trošku haprovat,“ popisovala herečka.

Čtěte také: Jak se mění idoly? Svaly a chlupy stranou, fanynky milují něžný typ zvaný babygirl

Nevěry mu nějaký čas tolerovala, doufala, že se změní. Nakonec to ale vzdala. „Rozvod proběhl v naprostém porozumění, zakončený v tehdejším Domě potravin sektem a kilem kaviáru za sto korun. My jsme se s Karlem sice rozvedli, ale nikdy nerozešli. Zůstal mojí největší životní láskou, byli jsme spolu sedmnáct let,“ líčila Zdenka Procházková.

Když umírala jeho matka, držel ji za ruku

Höger byl podle ní velmi fixován na svoji matku. „Byla alfou a omegou jeho života. Když v nemocnici ležela v agonii a umírala, držel ji za ruku a šeptal, že ji nikdy neopustí a že i po smrti budou spolu. Otevřela jsem okno, aby duše mohla vylétnout ven, a pak jsem Karla odvezla do divadla, kde ani ne hodinu po smrti své matky musel vystupovat na jevišti. To je úděl herce,“ vzpomínala herečka.

Mohlo by vás zajímat: Slavný herec zemřel v náručí manželky pár hodin po výročí svatby. Zářil v sitcomech

Druhou manželkou Karla Högera byla Eva Vachková, se kterou se oženil v roce 1962 a byl s ní až do své smrti. Zemřel náhle a nečekaně ve věku 67 let, uprostřed natáčení seriálu Nemocnice na kraji města, v němž hrál primáře Sovu. Příčinou byl infarkt. V roli ho nakonec nahradil slovenský kolega Ladislav Chudík. Když Karel Höger zemřel, jeho lebka se měla dostat do rukou vědců ve výzkumném ústavu, neboť se u něj objevila abnormalita v podobě nesrostlé čelní kosti.

Podívejte se na Zdenku Procházkovou, která byla v minulosti hostem Show Jana Krause:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.