Celebrity

10. května 2024 11:30

David Laštovka

Herec Michal Pešek umíral jako milionář. Randil s Dagmar Havlovou i Klárou Jandovou

Život herce Michala Peška vyhasl předčasně. Dožil se pouhých 53 let, příčinou jeho smrti byla zákeřná rakovina plic, se kterou statečně bojoval šest let. Jaké bylo jeho soukromí?

První velkou láskou Michala Peška byla herecká kolegyně Veronika Žilková. Přestože se rozešli, přátelský vztah s ní udržoval až do konce svého života. Při natáčení filmu Křtiny prožil románek s Dagmar Veškrnovou, dnes Havlovou. „Víc vážně to brala asi Dáša než Michal. Ten si života a žen uměl užívat. O svých láskách vždycky s oblibou říkával, že za ten fór to stálo,“ prozradil redaktorovi webu Prima Ženy Peškův blízký kamarád Václav Upír Krejčí.

Čtěte také: Václav Upír Krejčí bydlí s novou i starou láskou. Popsal, jak málem přišel o život

Michal Pešek se v životě oženil jednou. Za manželku si vzal Hanu, se kterou měl syna Michala a dceru Terezu. Po rozvodu měl několik známostí. Patřila mezi ně i o 20 let mladší herečka Klára Jandová, která se proslavila v seriálech Rodinná pouta či Velmi křehké vztahy. Chodili spolu jeden rok. Konec života prožil s přítelkyní Martinou.

Měsíc po chemoterapiích složil státnice na vysoké škole

Michalu Peškovi lékaři rakovinu diagnostikovali pouhé dva týdny poté, co pohřbil svého tatínka. Statečně s ní bojoval šest let a stal se onkologickým zázrakem. Kombinoval moderní léčbu s alternativní. Pouhý měsíc po chemoterapiích, po kterých přibral, stihl složit státnice na vysoké škole a obhájit bakalářskou práci. Přestože trpěl obrovskými bolestmi a před smrtí oslepl, radost ze života neztrácel. Zemřel doma, obklopen těmi, kteří ho měli rádi, pouhé tři dny po svých 53. narozeninách. Umíral smířený a vyrovnaný. Celý scénář pohřbu si dopředu připravil.

Mohlo by vás zajímat: Vladimír Čech věděl, že umírá. O rakovině nemluvil, nemoc tajil i před maminkou

Po revoluci Michal Pešek vyměnil herectví za podnikání. Jeho hlavní parketou se stala reklama, marketing a finance. Jeden čas dokonce působil i jako poradce tehdejšího ministra financí Iva Svobody. Jeho druhým domovem se stalo Nizozemsko, do Česka se ale pravidelně a rád vracel. Díky podnikání vydělal velké peníze, které uměl roztočit. „Měl dvě ferrari. Jednou jsem byl u toho, když v kasinu prohrál milion. On žil naplno. Peníze ho ale nezkazily. Zůstával stále stejný, jeho oblíbená věta byla: ‚Za ten fór to stálo,‘“ zavzpomínal Václav Upír Krejčí.

Kamarád Michala Peška si na začátku roku 2023 procházel náročným obdobím, mimo jiné musel k soudu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 5. 2024

Dnes byste mohli dobře psát beletrii nebo publicistiku. Je docela dobře možné, že jste o nějakém literárním oboru uvažovali. Proč váháte? Nikdy není pozdě. Najděte si čas na napsání příběhu. Pokud máte negativní postoj k věcem, které děláte, jak chcete něco udělat, Berani?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.