Celebrity

8. května 2024 06:00

David Laštovka

Jana Boušková si s Václavem Vydrou začala po smrti manžela. Její syn otčíma přijal

7 pádů Honzy Dědka: Boušková o zásnubách s Vydrou

Herečka Jana Boušková to v životě neměla lehké. Její první manžel, herec Petr Svojtka, zemřel předčasně a tragicky a ona na jejich tehdy dvouapůlletého syna Jana zůstala sama. Herec Václav Vydra s ní navíc začal žít v době, kdy byl ještě ženatý.

První velkou láskou Jany Bouškové byl o osm let starší herecký kolega Petr Svojtka. V manželství se jim narodil syn Jan, rodinné štěstí ale příliš dlouho netrvalo. Svojtka přišel o život tragicky, když se v noci po představení vracel z Národního divadla domů. Rozhodl se, že se sveze noční tramvají na spřáhlech mezi spojenými vozy. Neudržel však balanc a spadl pod mnohatunový kolos, který ho usmýkal.

Na malého syna zůstala sama

K neštěstí došlo pouhý den poté, co Jana Boušková oslavila 28. narozeniny. Na tehdy dvouapůlročního syna Honzíka tak zůstala sama. „Právě to, že mám syna, o kterého se musím postarat a vychovat ho, mi v nejtěžších chvílích pomohlo tu obrovskou bolest překonat. Hodně moc mi tenkrát pomohla i moje máma. A také to, že jsem měla hodně práce v divadle a natočila v té době tři inscenace v ostravské televizi. Ráda jsem tam jezdila vlakem. Byla to dlouhá cesta, ale byla jsem šťastná, že nemusím sedět doma se svými problémy,“ prozradila herečka webu Prima Ženy.

Čtěte také: Slzy a dojemné vzpomínky na Hlaváčovou. Boušková ji navštěvovala až do poslední chvíle

Když se její syn zeptal na tatínka, měla pro něj odpověď. „Říkala jsem mu, ať počká do večera a já mu ukážu hvězdičku na obloze – a to je jeho táta,“ přiblížila Jana, která se ze dne na den stala samoživitelkou a musela se hodně otáčet, aby vše dokázala finančně zvládnout. „Musela jsem se vystěhovat z nadměrného bytu a nový byt úplně zrekonstruovat. A to mě dost zaměstnalo. Zaplaťpánbůh jsem dost šetrná, takže než mi byl vyměřený vdovský důchod, s penězi jsem jakž takž vyšla a také mi pomohli v divadle,“ zavzpomínala na těžkou dobu.

Jak otčíma Václava Vydru přijal její syn?

Nevěděla, co bude dál. Život jí ovšem cestu ukázal. Po roce a půl se dala dohromady se svým dlouholetým kamarádem, hercem Václavem Vydrou, který jí po Svojtkově nečekané smrti velmi pomáhal. V té době byl ženatý s o pět let starší herečkou Danou Homolkovou.

„On celoživotně miloval Bouškovou, pak se zamiloval do mě. Žili jsme spolu dohromady asi devět let včetně manželství. No a pak zemřel partner Jany Bouškové Petr Svojtka, kterého usmýkala tramvaj, a Vašík jí tak dlouho pomáhal, až tam zůstal. Odešel za ní na Štědrý den v roce 1983 a domů už se nevrátil. O Vánocích mi řekl, že mě má stále rád, ale Jana ho potřebuje,“ přiblížila deníku Aha! Homolová, která oběma odpustila. Věděla, že jsou si souzeni, a v klidu jim ustoupila z cesty.

Honzík, syn Jany Bouškové, Václava přijal velmi dobře. „Honza Vaška znal. Pomáhal mi při stěhování ještě s několika kamarády. S Vaškem jsme spolu studovali na konzervatoři v jednom ročníku. Byli jsme spolužáci. Když jsem byla ještě těhotná, Vašek v té době točil v Chorvatsku a zastavil se u nás v bytě s dárky pro moje dítě a taky mi nabídl, že kdyby Petr – můj muž – nebyl doma a já bych začala rodit, ať mu zavolám, že mě odveze do porodnice. Takže můj syn ho poznal i takhle,“ prozradila webu Prima Ženy herečka.

Mohlo by vás zajímat: Herec Václav Vydra je známým milovníkem koní. Čelí ale kritice, že je tyranizuje

Jana Boušková s Václavem Vydrou v harmonickém vztahu žijí už více než 40 let. Brali se ale až v roce 2006. Dodnes tvoří jeden z nejstabilnějších párů českého showbyznysu. Rozumí si navíc jak v soukromém, tak v profesním životě. Už 14 let totiž společně provázejí diváky pořadem Prostřeno!, který vysílá TV Prima.

Co všechno prozradil Václav Vydra na červeném gauči u Jana Krause?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 5. 2024

Berani, budete se muset spolehnout na své analytické schopnosti a pevnou sebekontrolu, abyste se dostali z rozbouřeného moře, ve kterém se dnes nacházíte. A stresu se nevyhnete. Nejhorší nástrahou, která vás čeká v kariéře nebo při studiu, by bylo pochybovat o svých schopnostech. Máte příležitost, abyste si vyzkoušeli svou sebedůvěru. Jen se ujistěte, že obstojíte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.