Celebrity

8. února 2023 13:35

Marie Makovská

Herec Václav Vydra je známým milovníkem koní. Čelí ale kritice, že je tyranizuje

Show Jana Krause - herec Václav Vydra

Oblíbený český herec Václav Vydra (67), jehož ikonický hlas se nám zapsal do paměti díky pořadu Prostřeno!, dorazil za Janem Krausem i se svými psy. Rozpovídal se o všech aktivitách i o novátorském přístupu k chovu koní.

„V podstatě jsem to až takhle nikdy nechtěl. Ten život to na mě navalil. Připadám si jako mušle, která žije na dně oceánu a na ní jsou přisátí paraziti,“ okomentoval Václav Vydra se smíchem skutečnost, že je neustále ve společnosti svých psů, případně koňů, do toho má práci v divadle, v televizi i u filmu a bydlí za Prahou, takže je takříkajíc na roztrhání.

Jak se stalo, že se Vydrovi v životě sešlo tolik aktivit? „Kdysi jsem to začal dělat kvůli tomu, aby herectví nebylo jediným těžištěm mého života,“ vysvětlil, kde se vzaly všechny jeho aktivity. „Když jsem začínal, dostával jsem malé role, a tak jsem si říkal, mám se trápit, že nehraju? Radši jsem tedy začal hrát tenis, chodil jsem se psy, jezdil jsem na koni… no a pak se to nabalovalo. Přibylo herectví. Přibylo zvířat. Všeho přibylo,“ doplnil herec.

Mohlo by vás zajímat: Václav Vydra se dostal do obřích dluhů. Když mu bylo nejhůř, přišel vzkaz ze záhrobí

Kritika za týrání koní

K tomu si s manželkou Janou Bouškovou (68) pořídili za Prahou statek, který zrekonstruovali a kde chovají koně. „Vytvořili jsme takový biotop, optimální pro chov domestikovaných koní, to znamená aktivní stáj, aby se pohybovali, žili ve stádě atd.,“ dodal celoživotní milovník těchto zvířat a nyní i jejich zapálený chovatel, který je ale některými jinými chovateli obviňován z toho, že koně tyranizuje.

„Jde o kopyta, ale i o ježdění bez uzdění. Dokonce mě někdo napadl, že surově škrtím koně nákrčním řemenem, který používám k vedení koně,“ popsal. Tato vášnivá zloba ho skutečně mrzela, na druhou stranu si dobře uvědomuje, že nikdo, kdo se stará o koně, nikdy nepřipustí, že to dělá špatně, a tak jeho novátorský přístup může leckoho zvednout ze židle.

Dále se herec rozpovídal také o tom, jak ho fascinují kavalerie. Podobnou jízdu si vyzkoušeli v roce 2000 v počtu 16 jezdců, další rok jich bylo 38 a osmý ročník už 200.

Vedle Václava Vydry se v dalším dílu Show Jana Krause představí také moderátor Vladimír Kořen a socioložka Hana Malinová. Premiéru nového dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 8. února ve 21:35 na Primě.

Vstupte s námi do prima+ a užívejte si kvalitní české i zahraniční filmy a seriály!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.