Celebrity

9. ledna 2024 15:03

Josef Šťastna

Herec Ondřej Vetchý čelí vyhrůžkám a nenávisti kvůli podpoře Ukrajiny

Herec Ondřej Vetchý (61) čelí nenávisti některých lidí kvůli tomu, že podpořil kampaň, která má za cíl nákup deseti tisíc dronů pro Ukrajinu. Země byla napadena Ruskem.

Herec Ondřej Vetchý podpořil v prosinci kampaň, která by pro Ukrajinu měla zajistit nákup deseti tisíc dronů. Stejnou kampaň mimo jiné podpořil také generálporučík Armády České republiky Karel Řehka.

Český spolek Skupina D si klade za cíl vybrat dostatek peněz pro výrobu nejméně deseti tisíc dronů. Herec Ondřej Vetchý kampaň opakovaně podpořil a také se stal předsedou tohoto spolku. To byl moment, který nastartoval agresivní chování některých spoluobčanů, kteří se rozhodli, že budou herce prostřednictvím sociálních sítí napadat a urážet.

„Proč komediantský zaprodanec a podporovatel nacismu Vetchý není dávno na ukrajinské frontě v zákopech,“ stojí v jednom z komentářů, na které upozornil na sítí X bloger Jiří Hrebenar.

„Někteří se chtěli se zlem domluvit, jako by nechápali, že se zlem se neobchoduje a nesmlouvá. To je nutné porazit. Jinak jeho chuť poroste a my budeme další na řadě,“ sdělil Vetchý novinářům, když nákup dronů podpořil. Na jeho slova mimo jiné upozornil web Forum24.cz.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kolik vydělal Ondřej Vetchý za pohádku S čerty nejsou žerty?

Kampaň na nákup nejméně deseti tisíc dronů Nemesis je velmi úspěšná. Zatím je vybráno přes 21 milionů korun a záštitu nad kampaní podle webu iDnes.cz převzal také náčelník Vojenské kanceláře prezidenta republiky generálmajor Radek Hasala.

Podívejte se na Ondřeje Vetchého v Show Jana Krause:

Sdílejte článek
Štítky dron Ondřej Vetchý Ukrajina herec Karel Řehka Armáda České republiky Radek Hasala

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.