Celebrity

23. srpna 2024 09:28

David Laštovka

Herec Štěpán Benoni si s manželkou koupil srub na Šumavě. Odstěhovali se tam natrvalo

Herec Štěpán Benoni, který 23. srpna slaví 40. narozeniny, učinil zásadní životní rozhodnutí. S manželkou Vladimírou, která je rovněž herečkou, vyměnil ruch velkoměsta za poklidný život na samotě. Na Šumavě si pořídili kanadský srub a k tomu dva psy a dva koně.

Štěpán Benoni žije už jedenáctým rokem ve spokojeném manželství se slovenskou herečkou Vladimírou Striežencovou. Jejich seznámení by vydalo na román.

Čtěte také: Herečka Lucie Benešová si k padesátinám nadělila novou chalupu. Postavila ji za dva roky

„Když jsem byl na konzervatoři, chodíval jsem do jednoho baru. Moje žena tehdy studovala DAMU a v tom baru dělala brigádu. Jeden večer, když jsem byl fakt už hodně v náladě, tak jsem se do ní hrozně zamiloval. Ráno jsem se probudil zamilovanej, ale nevěděl do koho. Pak šel život dál, měl jsem jiné partnerky, uplynulo asi sedm let, já byl v angažmá v kladenském divadle a jako záskok za jednu herečku tam přišla ona. Hned jsem si vzpomněl, že to je ta dívka, do které jsem se zamiloval. Od té doby jsme spolu,“ popsal Štěpán Benoni s úsměvem v pořadu Show Jana Krause.

Na svatbě mu svědčil David Matásek

Zmíněná hra, kde spolu účinkovali se jmenovala Jaromír Jágr, Kladeňák, kde hlavní roli představoval David Matásek. „Když jsme se s mojí ženou brali, šel mi pak za svědka,“ prozradil herec.

Čtěte také: Petra Janů bydlí daleko od civilizace, na samotě u lesa. Jak to u ní doma vypadá?

Štěpán Benoni svoji hereckou kariéru začínal už v jedenácti letech, a to v činohře Národního divadla. „Řekl bych, že herectví si vybralo mě. Hrál jsem si a dostával za to peníze. Doporučila mě tam moje teta, která pracovala jako choreografka, když sháněli děti do jednoho představení,“ přiblížil Benoni, jehož otec je kameraman a spolužák z gymnázia herce a moderátora Jana Krause.

Herectví chtěl vyměnit za armádu

Štěpán své povolání miluje, jak ale přiznal, byly doby, kdy přemýšlel i o změně. „Když přišla první krize, říkal jsem si, že bych mohl jít do armády. V té době jsem hodně posiloval a cvičil,“ zmínil Benoni. Nakonec zůstal u herectví a stal se velmi obsazovaným filmovým a seriálovým hercem. Na TV Prima jsme ho mohli vídat například v seriálech Modrý kód, Zoo, Tátové na tahu nebo Duch, který se na podzim dočká pokračování.

Stěhování do srubu daleko od civilizace

Před několika lety s manželkou učinili zásadní životní rozhodnutí. Na Šumavě na samotě si pořídili srub. Původně měli v plánu tam trávit víkendy a volné dny, nakonec se tam ale usadili natrvalo. Společnost jim dělají dva psy a dva koně. Našli tam ráj na zemi a dnes už by neměnili. S manželkou jsou tam maximálně spokojení a dojíždění do Prahy za prací jim nevadí.

Na obrazovky se vrací oblíbený seriál Duch s osmi novými epizodami:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 12. 9. 2024

Členové rodiny dnes možná budou diskutovat o možné dovolené, Berani, ale každý chce jet na jiné místo. Mohlo by dojít k hádkám, které by diskusi připravily o veškerou zábavu. Možná byste si měli losovat slámu. Lepším řešením by mohlo být sepsat seznam všech nápadů, rozdat všem kopie a promyslet si to. Za několik dní o tématu znovu diskutujte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.