Celebrity

10. května 2022 14:20

Petra Kloidová

Charismatický Predrag Bjelac z Ducha: Štěpán Benoni se se mnou trápil

7 pádů Honzy Dědka (17) - Predrag Bjelac

Utekl z války v Bosně a zahrál si v Harrym Potterovi. Predrag Bjelac má zkušenosti s jednou z největších světových filmových produkcí, přesto dává přednost i malým projektům. V seriálu Duch zazářil společně se Štěpánem Benonim. Spolupráci se sympatickým hercem si nemůže vynachválit. Prý to ale občas bylo o nervy.

Bjelac se narodil v Bělehradě, otec byl Srb z Chorvatska a matka Chorvatka z Bosny. V roce 1992 před válkou do Česka. „Já jsem sem z Bělehradu přijel kvůli ženě. Poprvé jsem přijel v roce 1985. Ale pak v roce 1992 mi zavolal kamarád, že budeme dělat videodistribuce. Byly to levné filmy, kterým jsme tady dělali dabing, krabičky a prodávali je,“ zavzpomínal na začátky v Česku, ke kterému měl vždy blízko, jelikož byla jeho babička Češka, jmenovala se Anny Novotny.

Sedmdesát dní natáčení s Harrym Potterem

Jednu z nejzásadnějších rolí získal úplnou náhodou, bez pochyb kvůli charismatickému vzhledu a talentu. „Od roku 1999 se tady točil miniseriál o válce v Bosně. Točil se v Praze, protože jim nedovolili točit v Bosně. Dostal jsem tam hlavní roli. Byl to film o anglických oficírech. A pak se začal měnit můj život. Po třech letech mi přišel mail od castingové režisérky téhle série, abych poslal aktuální fotku. Měl jsem fotku z pauzy z nějakého natáčení, kde sedím a kouřím. Bylo to pro casting na Harryho Pottera, ale já jsem o tom nevěděl vůbec nic,“ zavzpomínal v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Jak je u tak velkých filmových produkcí zvykem, herci často ani nevědí, na co dělají casting a nemají scénář. „To byl listopad 2003, až v únoru jsem letěl do Londýna na rozhovor s režisérem. Nevěděl jsem, o co jde. Neměl jsem scénář, to si hlídají. Je paradoxní, že jsem na velkofilm nedělal žádný casting. Teď na nějaký s prominutím sra*ky děláme vícekolové castingy. A nakonec to nedostaneš,“ objasnil Bjelac zákulisí natáčení Harryho Pottera.

Roli Karakova si vyzkoušel sedmdesát dní, ve filmu ho ale uvidíte jen pár minut. „Začalo se se zkouškami, půl roku jsem lítal pravidelně do Londýna. A pak jsme točili od července až do Vánoc. Ono to nevypadá, já tam mám asi deset nebo patnáct minut, ale točili jsme to šest měsíců. Měl jsem přes 70 natáčecích dnů. Na deset minut. To se vyplatilo. Byl jsem placený za celou tu dobu. Tam platí jinak,“ prozradil Bjelac, jehož můžete vidět v úterý večer v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Seriál Duch se povedl, míní herec

Predrag Bjelac se nedávno objevil v humorné krimi sérii Duch vedle Štěpána Benoniho. Televizní seriál se stal divácky úspěšným, rád na něj vzpomíná i Bjelac. „Duch je komedie, to se povedlo. Hodně mi pomohl Štěpán Benoni, tam jsme byli furt spolu a vytvořila se mezi námi správná chemie,“ zavzpomínal herec a dodal, že je Benoni velký perfekcionista, který chtěl mít všechno dokonalé. Čeština Bjelaca má však ještě sem tam mezery.

„On se se mnou trochu trápil, moje čeština pořád není dokonalá a on je ambiciózní a dokonalý,“ dodal s úsměvem herec.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.