Celebrity

21. června 2024 18:50

David Laštovka

Herec Václav Kopta je s manželkou od školy. Od dcer už by si přál vnoučata

Simona Vrbická a Václav Kopta

Herec, hudebník, textař, komik a moderátor Václav Kopta žije ve spokojeném manželství s o rok starší herečkou Simonou Vrbickou. Mají spolu dvě dcery – Františku a Janu. Jaké je jeho soukromí?

Václav Kopta, syn textaře Pavla Kopty, se stal hvězdou už v 17 letech, a to díky roli studenta Radka Převrátila ve filmu Sněženky a machři. Své slávy si ale příliš užívat neuměl. „Že by po mně dívky šílely, na to si fakt nepamatuju. Sedmnáct, to je takový telecí věk, kdy se děti ještě hodně stydí, a to byl můj případ. Dlouho jsem byl takový zastydlý. Jó, dneska už bych si to uměl užít jinak, ale to už zase hraju ty zkrachovalé nakladatele, esenbáky nebo protivné autobusáky,“ prozradil s úsměvem redaktorovi webu Prima Ženy.

Na tom, jak se do sebe zamilovali, se neshodnou

Se svojí životní láskou, o rok starší herečkou Simonou Vrbickou, se poznal na Pražské konzervatoři, kde studoval hudebně dramatický obor. „Oba dva jsme byli nesmělí a naše spolužačka Lucka Juřičková mě pozvala k Vaškovi domů na hraní ping-pongu. Dali jsme se dohromady tak, že jsme spolu hráli a báli jsme se dívat do očí. Tam ta láska přeskočila,“ zavzpomínala v talk show 7 pádů Honzy Dědka Koptova manželka. Herec však její verzi zpochybnil.

Čtěte také: Václav Kopta chtěl řídit autobus. Po psychotestech šlo sebevědomí do háje, přiznal

„Já si to pamatuju úplně jinak. Zahleděl jsem se do tebe na jednom dost divokém studentském večírku. Probíral jsem se z mrákot a Simona, která nikdy moc večírkům neholdovala, už tam poklízela. A oknem svítilo ranní slunce na Žižkově. Jí zářily blond vlasy a vypadala jako anděl. Když viděla ty moje ostatky, podívala se na mě a zeptala se: ‚Ahoj Vašku, nechtěl by sis zahrát pexeso?‘ Tam jsem pochopil, že jsi světlo na konci tunelu a musím toho špatného života zanechat,“ uvedl Václav Kopta u Honzy Dědka.

Dcery jsou umělecky nadané

Od té doby, tedy už více než 40 let, tvoří spokojený pár. Brali se ale až po 12 letech, a to v roce 1996. O dva roky později se jim narodila Františka, tři roky nato Jana. Starší dcera absolvovala Vysokou školu ekonomickou, obor art management, poté zamířila na konzervatoř studovat psaní textů.

Čtěte také: Dcera Václava Kopty jako trojská Helena. Zpívat umí, za to ručím, říká hrdý otec

Mladší vystudovala Pražskou konzervatoř a následně byla přijata na HAMU. Věnuje se sólové hudební kariéře, vystupuje pod pseudonymem Leeloo a účinkuje v muzikálech. Kopta, kterého nyní můžeme vídat v seriálu Hořký svět, je na obě dcery velmi pyšný, ale rád by se už od nich dočkal vnoučat.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.