Tereza skončí v slzách. Večer jí pokazí nefunkční pojistky a dusící se soupeřka

Prostřeno! XXVI (73) - Trouba nefunguje

V souboji o nejlepší menu se tento týden sešlo pět žen z Prahy a středních Čech. Středeční hostitelka Tereza má smůlu. Ve svém bytě moc času netráví a vaří zde poprvé. Předkrm bude v ohrožení, nekonečné problémy s pojistkami jí pokazí večer a bude muset improvizovat. Dojde i na pěkné drama.

Středeční jednadvacetiletá hostitelka Tereza je na mateřské dovolené. Vychovává sama malého syna a velkou oporu má ve svojí mamince, která jí půjčila veškeré vybavení bytu. Pokud by Prostřeno! vyhrála, koupila by si nábytek. Protože se Tereza u stolu příliš neprojevuje, soupeřky toho o ní moc nevědí. Zuzana si neodpustí rýpnutí, že bude mít hostitelka určitě přeplácané bydlení a nebude dobrá kuchařka. Na menu se objeví šunkovo-sýroví šneci, kuřecí vývar, svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a tiramisu.

Dámy budou mít z jídla obavy a některé dopředu ohrnují nos. Šneky z listového těsta prý Zuzanu nikdy nenapadlo ani ochutnat, u tiramisu některé soupeřky hádají, že určitě nebude z mascarpone podle originálního receptu. Překvapení nastane také u hlavního chodu. Svíčková totiž nebude z hovězího, ale půjde o podobnou omáčku s domácím knedlíkem a vepřovou panenkou.

Podívejte se na dramatickou situaci, kdy se Miluška začne dusit:

Záchrana od souseda a zaskočená Miluška

Při příchodu je soutěžícím jasné, že toho má dnes Tereza nad hlavu. Celá zničená je přivítá na chodbě s tím, že jí vypadávají pojistky a nefunguje trouba. „Když už jsem měla jít do Prostřena, tak se mi tohle stane,“ zoufá si Tereza. „Asi jim dám salám a sýr jako předkrm.“ Hostům vysvětlí, že je trouba půjčená od maminky. Situaci naštěstí zachrání soused, u něhož Tereza zazvoní. Šneky upeče ve své troubě. Jak se dílo vydaří, uvidíte už ve středu vpodvečer. Nervy ovšem pracují a hostitelka se neubrání slzám.

Po přípitku následuje šmejdění. Dámy budou překvapené, že má Tereza v tak mladém věku dítě. Po předkrmu soupeřkám hostitelka vysvětlí, že tráví hodně času u mámy, která jí pomáhá. Proto nemá moc nábytku a kuchyň není vybavená. Opět bude mít slzy na krajíčku, tak ji ostatní budou utěšovat. Polévka bude mít naštěstí úspěch. Chudák Miluška bude mít během servírování svíčkové záchvat kašle a odejde od stolu. „Napila jsem se vody a vlítnul mi kousek citronu do krku,“ vysvětlí Miluška. „Je celá zaskočená,“ okomentuje situaci Františka. Nezdá se, že by o svou spolustolovnici měl někdo strach. „Nožky má nahoře, už nedýchá,“ směje se Jitka.

Jako zábavu bude mít Tereza meloun plný překvapení. Jak obstojí s dezertem, který není připravený podle italského receptu? Odpustí jí soupeřky zmatky s pojistkami a nervové zhroucení?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.