Smrdutý předkrm a rumová polévka. Vzpomínáte na tato gastronomická pekla?

Co se občas objeví na talířích v soutěži o nejlepší menu by snad nikdo nevymyslel. Účastníci se snaží hosty ohromit co nejzajímavější kombinací chutí, ale někdy to přepísknou. Smrdutý předkrm, příliš kořeněné nudle, podivný tuňákový salát nebo polévka s rumem. Co nejhoršího museli hosté ochutnat?

V soutěži amatérských kuchařů se sice hodnotí osobnost hostitele, jeho bydlení a zábava, především jde ale vždy o chuť jídla. Pokud hostům nechutná, je to malér a výhra je v tu chvíli ztracená. Podívejte se na nejbizarnější a nejzvláštnější pokrmy, které by vás snad ani nenapadlo doma připravit.

Rumová polévka říznutá krabičákem? Monika se toho nebojí

Abstinenti evidentně nejsou u Moniky o Vánocích vítanými hosty. Důkazem toho byla její polévka. Oranžový vánoční elixír je Moničina originální receptura. Jeho základem je skořicový vývar, čerstvě vymačkané pomeranče a pak samozřejmě spousta alkoholu. Sladká polévka se podle Moniky za žádnou cenu neobejde se bez bílého vína a voňavé vánoční klasiky – tuzemáku. „Vánoce bez rumu si neumím představit. Já miluji netradiční jídla a tato polévka je jednou z mých oblíbených, hned po slivovicovém vývaru,“ svěří se se svými neobvyklými chutěmi Monika. Je s podivem, že byli hosté vůbec schopni odejít po vánočním elixíru domů po svých.

Vyučený řezník pro hosty připravil pokrmy neurčité konzistence i kvality

Petrovou silnou stránkou je výroba uzenin. Vždyť se taky mezi párky a salámy pohybuje den co den už celkem 15 let! Na Petrovu vlastní výrobu si ale hosté musí nechat zajít chuť. Místo toho je totiž na talíři čekala jídla podivného vzhledu a konzistence. „Jedl jsem hodně věcí. Jedl jsem hada, jedl jsem štíra, ale tohle jsem ještě nikdy neviděl,“ komentoval nevěřícně Petrova jídla jeden ze soutěžících. Martin pak záhadný pokus o úkol týdne trefně nazval „trojobalem v trojobalu“. Jelikož byl už od začátku týdne nejhlasitějším kritikem z celé party, ostatní soutěžící napjatě čekali, jaké zázraky jim předvede u sebe doma. Už předkrm zvaný míchaný salát s kousky tuňáka všechny ubezpečil, že Petr asi moc vařit neumí. Tohle by prý doma nepřipravili, ani kdyby měli největší hlad.

Jak hostům zachutnala páchnoucí pochoutka ze syrečků a jablek?

Hostitel Martin soutěžícím z Olomouckého kraje připravil něco, co se tvářilo jako místní regionální specialita. Typickou olomouckou pochoutkou jsou totiž tvarůžky, aromatický zrající sýr, který většinou milujete, nebo nenávidíte. Bohužel byli hosté ten druhý případ. „Nejím věci, které smrdí,“ zkritizoval okamžitě hostitelovu volbu předkrmu Rudolf. Když pak jídlo ochutnal, byl na sebe hrdý, že to vůbec přežil. Ostatní zvláštní kombinace zapečeného jablka, šunky a tvarůžků také nenadchla. „Nechutnalo mi to,“ zhodnotí pokrm zvaný olomoucké jablíčko benjamínek Adam. Martin ale byl na sebe hrdý, i když má prý raději tvarůžky ještě vyzrálejší.

Sázkař Jaroslav uvařil blaf týdne. Došlo i na jídlo ze zbytků od oběda

Rodák z Moravy si nedělal starosti s dietou ani s nějakou moderní kuchyní. Na počest města Prostějova a hlavně nedaleké přehrady uvařil jako hlavní jídlo plumlovský řízek. Z kuřecího masa v těstíčku, volského oka a klobásy hosty přecházel zrak. Tolik věcí na jednom kousku masa ještě neviděli. Vše navíc bylo zasypané sýrem a polité kečupem. Smažené brambory jako příloha a obloha z rukoly jsou to nejmíň nezdravé, co se na talíři objevilo. Plumlovský řízek nebyl ale jedinou zvláštní specialitou, kterou Jaroslav servíroval. Jako předkrm připravil pastu z vepřového masa. Tu představil jako jídlo z masa, které zůstane na pekáči po nedělním obědě. V tu chvíli by se v některých krve nedořezal. Je snad jídlo na talíři vyrobené z Jardových zbytků od včerejška? Tohle tedy opravdu na vítězství nestačilo.

Namyšlený cukrář Tomáš si věřil na výhru. Soutěžící ale jeho večeři protrpěli

Tomáš se k vaření postavil hodně odvážně. Uvařil thajskou kuchyni, přestože v Thajsku nikdy nebyl. Recepty měl prý ale původní a nevynechal žádnou z exotických ingrediencí. Při čtení menu, v němž figurovaly mořské plody a neznámé názvy, byli soutěžící vyloženě zklamaní. Někteří dokonce zoufale konstatovali, že se dnes opravdu nenají. Jako překrm  hostitel servíroval asijský salát s papájou. Po prvním soustu všichni lapali po dechu a orosila se jim čela, včetně hostitele, který všechny uklidňoval, že dal chilli dokonce méně. „Vlastně to nemělo žádnou chuť,“ hodnotila Dana. Všichni se v tu chvíli přiznali, že jim hodně ostrá jídla vadí. To však netušili, co je ještě čeká. Tomáš dal pálivé koření do celého menu kromě dezertu. Kořeněná byla dokonce i limonáda. Hostitel byl se svou prací spokojen a neustále se chválil, jak se mu povedlo trefit chuťový profil pokrmů. Myslel si i na výhru, avšak ani on nezabodoval.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.