Houslistka Muzikářová za sebe nechá vařit děti. Syna odrovná chilli paprička

Ochutnávač - Prostřeno! S29 (21)

Speciální soutěž o nejlepší menu s muzikanty odstartuje v pondělí u houslistky Markéty Muzikářové, která vede smyčcové trio Inflagranti. Vaření pojme jako rodinnou událost a přítomny budou i její malé děti. U večeře to bude vypadat, že chce soupeře opít, aby hodnotili vyššími čísly.

Tento týden se v soutěži amatérských kuchařů utká o 60 tisíc partička z hudební branže. V pondělí pohostí houslistka Markéta Vyleťal Muzikářová zpěváka a herce Jakuba Moulise, herečku a zpěvačku Karolínu Krézlovou, muzikálového zpěváka Ondřeje Bábora a zpěvačku Kateřinu Mátlovou. Hudebnice ukáže dům s bílou kuchyní, ve které se v den natáčení pohybují i její tři děti. Budou jí totiž pomáhat, především desetiletý Nicolas, kterého vaření baví. Zapojí se ale i šestiletá Victorie a roční Max. Markéta běžně pro rodinu připravuje dietní stravu, kvůli Prostřeno! však recepty vylepšila. Parmazánovou strouhanku bude kupříkladu dělat poprvé.

Pro soupeře připraví italské caprese, dýňovou polévku Hokkaido, pečené kuřecí stehno v parmazánové strouhance, šťouchané brambory a křehký salátek, jako dezert pak banánové mascarpone s lesním ovocem. Markéta má pro strach uděláno, protože nechá děti připravovat marinádu, loupat brambory a dezert pod jejím dohledem připraví Nicolas. Dá mu také ochutnat chilli papričku, kterou bude chtít přidat do dýňové polévky. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovkách, vznikne z toho komická situace, kdy oba zjistí, že chilli pálí více, než čekali. Markéta v tu chvíli přijde o pomocníka.

Markéta chce podpořit dobrou náladu u stolu a podává spoustu pití:

Karolína zkomplikuje situaci. Nejí maso

Když se parta známých tváří sejde u stolu, zjistí hostitelka, že nezná Kubu a Karolínu. S ostatními se už setkala. Ondřej s Kubou jsou zase dobří kamarádi. Bude zajímavé sledovat, zda se to neodrazí ve vzájemném hodnocení. Přípitek všem nalije malý Nicolas. „Nikdo aperitiv neodmítnul, takže to vypadalo dobře, že se stmelíme,“ bude se radovat hostitelka.

Čtěte více: Muzikanti v Prostřeno! ochutnají žebra z 3D tiskárny. Partu v pondělí stmelí alkohol

V průběhu večera bude potřeba dolévat víno, ale do lahve se nikdo nemůže dostat. „Přece jenom jsme umělci, takže jsme se s úkolem nepopasovali nejlépe,“ hodnotí Kuba. Markéta chce svým hostům dopřát alkohol i na závěr večera, jak uvidíte ve videu v úvodu článku. Závěrečného panáka na slehnutí všichni odmítají. „Ke kávě jsme dostali nabídku vodky, kterou jsem odmítl, protože už na mě bylo alkoholu moc,“ poznamená Ondřej.

K jídlu budou mít soutěžící pár připomínek. Podle Ondřeje je předkrm příliš jednoduchý, polévka je na něj příliš okořeněná chilli. Hlavní chod mu bude připadat jako králík. Jakubovi se Markéta netrefí do chuti dezertem, protože nemá rád sladké. Nezachutná mu ani hlavní chod. Překvapením bude Karolínino prohlášení, že prakticky nejí maso. Nevyhýbá se mu úplně a kvůli hodnocení alespoň ochutná. Jak si parta umělců nakonec sedne? V pondělí uvidíte, zda je mezi soutěžícími nějaký taktik.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.