Hosté si u Martina vyřídí účty. Proč si bude Míša připadat jako mrcha?

Prostřeno! XXV (95) – Nevhodné chování

V pátek se k plotně postaví pětačtyřicetiletý Martin z Kroměříže. Jeho chlapské menu bude obsahovat i rodinné poklady. Všechno ale nebude dokonalé a neúprosný kritik Šomi si opět přijde na své. Dostane od něj Martin více než tři body?

Amatérský kuchař Martin se po celý týden zdál jako nenáročný strávník. Nikoho proti sobě nepoštval, a tak se na jeho páteční vaření budou ostatní těšit. O to větším překvapením bude, že se jeho večer stane dějištěm největšího konfliktu. Soutěžícím dojde trpělivost a budou mít potřebu si vyříkat všechny křivdy. A to se přitom Martin bude tolik snažit. Jeho menu bude obsahovat slané šneky s česnekovým dipem, slovenskou kapustnicu podle receptu jeho maminky, hovězí na hořčici s tarhoňou a nepečený dort s banánem.

Veronika česnekový dip zhodnotí jako jídlo nevhodné do společnosti cizích lidí. Šomi si na suchém šnekovi údajně málem vyláme zuby. Omáčka k hlavnímu chodu bude příliš mastná, maso bude vyloženě plavat v oleji. Během dezertu Míša ztratí nervy a rozhodne se vyčistit vzduch. „Možná mě budeš vnímat jako mrchu. Mně to je jedno, mysli si o mně, co chceš. Ale některé tvoje projevy u stolu mě pár večerů naštvaly,“ začne. Některá vyjádření jí totiž přišla nemístná. Šomi si bude vědom, že ho soutěžící moc nepřijali, a vysvětlí, že prý vše myslel jako vtip. Co dalšího u stolu padne, sledujte dnes vpodvečer.

Podívejte se, jak naučila Martina vařit zelňačku jeho maminka:

Kapusta, nebo zelí?

Páteční hostitel má zajímavý životní příběh. Od pěti let žil v Bratislavě, kde se i oženil a s bývalou ženou má syna. Po letech se však rozhodl vrátit do milované Kroměříže. Je podruhé ženatý a má dva syny s neobvyklými jmény – Jason a Joshua. Manželka totiž žila v Anglii a jména se jí líbila. Jako specialitu večera bude Martin podávat svoji milovanou slovenskou kapustnicu, do které přidá netradiční ingredience, jako jsou houby a švestky. K polévce poté bude servírovat i smetanu.

Při čtení menu bude pro hosty polévka záhadou. Míša si nebude jistá, jestli Martin uvaří ze zelí, nebo kapusty. „Oni to zadělávají smetanou, pak je z toho víc kulajda než zelňačka,“ myslí si Šomi. Půjde téměř o souboj polévek, protože pondělní hostitel se také pokoušel uvařit zelňačku. Která bude hostům chutnat více? Zachová se Šomi férově a dá pátečnímu hostiteli více než svoje obvyklé tři body? To je zatím otázkou.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.