Celebrity

12. října 2023 09:30

Zuzana Schneidewind

Hvězda tureckých seriálů darovala matce kostní dřeň. Rakovina byla ale silnější

Turecký seriál Láska beze slov sledujte každý den na Prima LOVE

Seriálové postavy půvabné turecké herečky Hande Erçel (29) často probouzejí v ženách naději, že nikdy není pozdě a i nepěkný osud lze zvrátit. V osobním životě přitom Hande prošla velkým zklamáním a zradou, a to ve chvíli, kdy jí rakovina i přes veškeré snahy vzala maminku. Netrvalo dlouho a zhoubná nemoc v rodině udeřila opět.

Ve svých devětadvaceti letech patří Hande Erçel k nejlépe placeným tureckým herečkám současnosti. Její jméno Hande znamená v turečtině úsměv, což vystihuje i její osobnosti. Ne vždy má k němu ale důvod. Hereččin životní příběh v mnohém připomíná některý ze scénářů populárních seriálů a filmů, v nichž dosud hrála. Bohužel i co se týče smutnějších dějových linek.

Vyrůstala v tureckém městě Balikesiru se širokou rodinou – prarodiči a tetou. Otec z ní chtěl mít lékařku, ona se však vrhla na studia na vysoké škole herectví. Oboru se věnuje i její o rok a půl starší sestra Gamze Erçel, jejíž malá dcerka  Mavi si se svou tetou Hande zahrála v seriálu Láska klepe na dveře.

Více o slavných tureckých hercích: Po svůdném Yamanovi přichází uhrančivý modrooký Çelik

Rány nesmlouvavého osudu

V roce 2019 zasáhla slavné sestry ta nejsmutnější zpráva. Jejich matka Eileen podlehla rakovině. Nepomohla ani darovaná kostní dřeň, kterou v naději na uzdravení lékaři odebrali právě Hande.

V loňském roce udeřila v rodině herečky zhoubná nemoc opět. Podle sociální sítě tehdy dvouapůlleté Mavi byla také diagnostikována rakovina. Gamze na svém instagramovém profilu zveřejnila příběh s obrázkem, kde sdílela podrobnosti o diagnóze své dcery. V příběhu, který zachytil například zpravodajský web Al Bawaba, stálo napsáno v turečtině: „Všem lidem, kteří se na nás ptají, jsme v pořádku a snažíme se být v pořádku... “ Dále modelka a herečka v příspěvku oznámila, že malá Eileen Mavi, pojmenovaná po babičce, kterou postihla stejná nemoc, již nastoupila chemoterapii. „Bylo to tak těžké, ale překonali jsme šok a právě teď se ze všech sil snažíme přijmout svůj osud a díky bohu, naše dcera na léčbu reaguje.“ Jak lze vysledovat z dalších příspěvků, holčička se má čile k světu a její teta Hande se může s rodinou sestry opět radovat ze života.

Role v nejtweetovanějším seriálu

Svou hvězdnou kariéru odstartovala Hande Erçel jako modelka poté, co v roce 2012 vyhrála Miss Turecko. Dodnes je tváří významných značek jako Signal, šperků Atasay nebo oblečení Nocturne. První hlavní roli získala v roce 2015 v seriálu Gunesis Kilzlari. Její výkon si získal nejen srdce diváků, ale i kritiků a Erçel za něj obdržela prestižní turecké ocenění Golden Butterly Award pro vycházející hvězdy. Hned následující rok získala hlavní roli po boku Buraka Denize v Ask Laftan Anlamaz, v češtině Láska beze slov, kterou nyní můžete sledovat na Prima LOVE nebo online na prima+. Za tuto roli obdržela Golden Butterfly Award pro nejlepší herečku.

Svůj úspěch stvrdila v roce 2020 seriálem Láska klepe na dveře (Sen Cal Kapimi), který slavil kromě Turecka úspěch i na mezinárodním poli. Prodán byl do více než sta zemí a během vysílání jeho závěrečné epizody se stal nejtweetovanějším seriálem v historii se 7,8 miliony tweetů. Porazil i Hru o trůny.

Čtěte také: Zrada? Hvězda Zasněné lásky odmítla spolupracovat s Canem Yamanemm!

Lásky v životě

S Keremem Bürsinem, který byl jejím partnerem v seriálu Láska klepe na dveře, se herečka dala dohromady i v reálném životě. Pár tvořili mezi lety 2020–2022, kdy se v tichosti a v dobrém rozešli. Oba o sobě nadále mluví s úctou. Ještě před ním chodila herečka nejprve krátce s hercem Burakem Serdar Senalem, dva roky s hercem Ekinem Mert Daymazem, zpěvákem Muratem Dalkilicem. Loni krátce randila s kolegou Kaanem Yildirim, ale v současnosti je údajně nezadaná.

Ve volném čase ráda maluje a kreslí, některé její obrazy se objevily právě v seriálu Láska klepe na dveře. Umění miluje, a pokud by se nestala herečkou, uvažovala o kariéře kurátorky.

Žádné plastiky, jen nový jídelníček?

Fanoušky herečky před pár lety překvapila rapidní změna jejího vzhledu a rysů ve tváří. Přestože se vyrojily spekulace ohledně podstoupených plastických operací, herečka je nikdy nepotvrdila a změnu přičítá pouze změně jídelníčku a následnému úbytku váhy.

Sdílejte článek
Štítky nemoc rodina FTV Prima Turecko rakovina Hra o trůny Prima Love herečka kostní dřeň Láska klepe na dveře Láska beze slov Hande Erçel Gamze Erçel Sen Cal Kapimi

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.