Advertoriál

9. listopadu 2023 12:00

Komerční sdělení

Ideální dovolená v Česku? Dopřejte si odpočinek, adrenalin či poznávání krás naší země

Jak si naplánovat a uskutečnit dovolenou v tuzemsku podle svých představ? Jednoduše. Dopředu si stanovte, co od ní očekáváte a podle toho si vyberte lokalitu i aktivity, jež se dají v blízkosti podnikat. Která místa v Česku jsou ideální pro odpočinek, kde zažijete pořádný adrenalin a kam se vydat za přírodními krásami?

O své dovolené si rozhodujete pouze vy sami. Kam se vydáte?

Dovolená v Česku může mít mnoho podob. Může být odpočinková, dobrodružná, akční i poznávací. O tom, jaká bude, rozhodujete vy sami. Pro kterou variantu se rozhodnete? Sepsali jsem pro vás několik krásných míst, která si zamilujete. Co je spojuje? Všechny se nacházejí v České republice a čekají, až se je vydáte poznat.

Za odpočinkem do oblíbených moravských lázní Luhačovice

Toužíte po klidu, lázeňských procedurách, a hlavně po odpočinku? Nechte starosti doma a vyrazte do lázní. Za návštěvu rozhodně stojí ty největší moravské – Luhačovice. Ubytování Luhačovice vás navíc potěší, protože se můžete ubytovat v blízkosti kolonády a mít tak všech 16 kyselek a 1 sirný pramen, které zde vyvěrají, během své dovolené po ruce. Mezi ty nejznámější prameny patří Vincentka. Aloiska, Ottovka a Pramen Dr. Šťastného. Který vám zachutná nejvíc?

Adrenalinová dovolená v Česku, na kterou nezapomenete

Když se řekne dovolená, vybaví se vám spíše adrenalinová zábava a akční program od rána do večera? Ať už vás láká horolezectví, tandemové seskoky, jízda na bobové dráze či let balónem, v Česku si přijdete na své. Za ferraty se vydejte například do Děčína, tandemové seskoky je možné absolvovat na letišti v Českých Budějovicích či v Prostějově, bobové dráhy se vyskytují zejména na horách a lety balónem vyzkoušejte v Českém Ráji.

Za historií naší země do Českého středohoří

Rádi se během dovolené v Česku vydáváte na místa, jež jsou spojena s historií naší země? Vyrazte do Českého středohoří. Projděte Českou branou zvanou Porta Bohemica do krajiny, která je malebná a zamilujete si její členitost. Vyjděte po vzoru Praotce Čecha na horu Říp a rozhlédněte se po kraji. Poohlédněte se po mikrodiamantech, které byly v oblasti Českého středohoří nalezeny a pokud nebudete mít štěstí, můžete si místo toho diamanty pořídit u prověřených prodejců. Jestliže nevíte, kde zakoupíte diamantové šperky, ať už pro sebe či někoho jiného, podívejte se na webové stránky vyhlášených klenotnictví.

Za přírodními krásami do Adršpachu a na Broumovsko

Milujete poznávaní přírodních krás Česka? Vydejte se na dovolenou například do Adršpachu. Tam na vás čekají populární pískovcové skály, které jsou pojmenovány podle toho, co lidem připomínají. Pokochejte se tak pohledem na Milence, Starostu a Starostovou či třeba na Homoli cukru. Oblastí vede několik dobře značených turistických tras.

Protože je ale počet návštěvníků limitován, nezapomeňte si vstupenky pořídit s řádným předstihem na oficiálních webových stránkách. Pokud vás procházka Adršpachem nadchne, pokračujte rovnou do Broumovské vrchoviny. I tam na vás čeká řada značených turistických cest, jež vás provedou okolo Broumovských stěn. Nenechte si ujít výhledy na Kovářovu rokli či Božanovský Špičák. Nebudete toho litovat.

Do jaké části České republiky se vydáte na svou příští dovolenou? Učarovala vám představa odpočinku v lázních Luhačovice, chcete se vydat zdolávat ferraty do Děčína, vyzkoušet si tandemový seskok padákem či snad putovat po stopách Praotce Čecha po Českém středohoří? Naše země je krásná, rozmanitá a každému umí nabídnou přesně to, po čem jeho srdce touží. Stačí si vybrat.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.