Celebrity

19. června 2024 12:05

Josef Šťastna

Ilona Csáková o udržování kondice: Hodím se do pohody a dám si chleba se sádlem

Ilona Csáková o životosprávě

Zpěvačka Ilona Csáková (53) se objevila na soustředění finalistů ankety Anděl mezi zdravotníky a poutala na sebe pozornost výbornou náladou a hlavně dokonalou postavou. Skoro se nechce věřit, že si ráda dá chleba se sádlem, jak přiznala v rozhovoru pro Prima Ženy.

Potkali jsme se na akci vzdávající hold těm, kteří se starají o naše zdraví. Určitě jste i vy potkala zdravotníky, na něž vzpomínáte v dobrém...
Jistě. Zásadně mi pomohli při mých dvou porodech. Nebylo to jednoduché. To byli opravdu moji andělé strážní ve fyzických tělech a jsem jim za to velmi vděčná.

Lidé jsou v roli pacientů různí. Někteří pokynů od zdravotníků dbají, další jsou ale zlobiví a rady ignorují. Jak to máte vy?
Když mě přepadne nachlazení nebo rýmička, řeším to sama, hlavně bylinkami. Čím jsem starší, tím jsem ukázněnější pacientkou. Vždy říkám, že nemoc se musí vyhnat medem a bylinami, ta která není fatální. Ale hlavně to chce relax, pohodu a srovnat se. Hlavně žádný stres, ten ještě více imunitní systém oslabuje. Já se vždy hodím do pohody, vlezu si do postele a třeba si čtu.

Když se na vás člověk podívá, řekl by, že jste v ideálním životním rozpoložení, že máte, jak se říká, dokonale synchronizované čakry. Čím to je? Svědčí vám Brno, kde žijete? Nebo vás energií nabíjí váš manžel a dva synové?
Myslím, že jsem děvče krev a mléko. Když se potřebuji trošičku dostat do formy, zapojím nějaké to cvičení a upravím si jídelníček. Mně vyhovuje nízkosacharidová dieta. Když vím, že mám před nějakým výkonem, kdy to bude časově a fyzicky náročné, trochu se do toho obuji. Ale trochu! Určitě ne na plný céres, jak se lidově říká.

Podívejte se také na rozhovor s Janem Bendigem:

Co to znamená konkrétně? Děláte deset kliků denně? Pět minut cvičíte? Nebo chodíte na dlouhé procházky třeba s pejskem? Strečinky, posilovna, kardio? Povídejte...
Přesně, hlídám si kardio a špacíruji po lese. Nebo si zajdu do tělocvičny trošku protáhnout svalíky. Občas si zacvičím pilates, to je hodně dobré na zpevnění. Ale podívejte se, já to opravdu nepřeháním, že bych se do něčeho zahryzla. Do čeho se zahryznu, je dobré jídlo (začne se usmívat, pozn. red.).

Nepovídejte, to se ani nezdá...
Když jsem v tréninkovém období, nemůžu se zahryznout do ničeho dobrého... Ale víte, co je zvláštní? Že když jsem na takové lehčí dietě, o to raději vařím. Naštěstí mám doma výborné strávníky, moje tři lásky jsou strašně mlsné, takže pořád musím vymýšlet nová jídla. Mám štěstí, že nejen ráda jím, ale také ráda vařím.

Co je vaším největším hříchem? Kdy si dopřejete něco, co byste třeba neměla? Kdy vaše chuťové pohárky opravdu hřeší?
Miluji pečivo. Dokonce si i peču vlastní chleba či rohlíky. Mám ráda brambory, pečivo, nemusím moc maso... Pečivo je ale potravina, kterou si moc dopřávat nemohu. Když chci opravdu hřešit, jdu pro dobrý chléb z nějaké malé pekárny nebo si ho sama upeču a na něj si dám domácí sádlo a cibuli. Mladou cibulku si sama pěstuji. Nebo na to dám česnek, což je výborné přírodní antibiotikum. Na sladké moc nejsem, ale dobré pečivo je můj velký hřích.

Mohlo by vás zajímat: Ilona Csáková vydala nový videoklip, pracovala na něm s Noidem

Jenže na léto a podzim máte velké plány, tak to asi musíte hřešící období odložit, že?
Máte pravdu, po 25 letech jedu Tornero tour s mojí původní kapelou. Přípravy jsou v plném procesu, bude to zase velký zážitek a velké dobrodružství a moc se na to těším.

Sdílejte článek
Štítky jídlo rodina rozhovor dieta cvičení lékaři Ilona Csáková Anděl mezi zdravotníky životospráva ženské tělo

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 6. 2024

Berani, dnes pro vás může být obtížné udržovat pořádek a organizovanost. Vypadá to, jako byste se snažili uspořádat místnost plnou peří, kterou zmítají poryvy větru. Kupte si těžítko. Mezitím se možná budete chtít vzdát organizování peří a zabývat se jím jindy. Možná se cítíte příliš líní na to, abyste bojovali s větrem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.