Ilona po rakovině vaří pro charitu. Soutěžící při šmejdění objeví erotické hračky

Nadace - Prostřeno! S28 (76)

V charitativním speciálu kuchařské soutěže se v pondělí postaví k plotně zakladatelka spolku Moje plíce. Žije převážně v Itálii, a tak soupeře přivítá v náhradních prostorách. U stolu se sejde zajímavá sestava a dámy zjistí, že se znají. Budou taktizovat, nebo chyby velkoryse přejdou?

V pondělí se v souboji o nejlepší menu postaví k plotně podnikatelka Ilona Mančíková z organizace Moje plíce. Do soutěže šla, aby poukázala na rizika rakoviny plic a na prevenci, protože časný záchyt této nemoci může zachránit život. To ví z vlastní zkušenosti. Očekává výhru, má ráda italská jídla a její menu tomu bude odpovídat. Nebude vařit sama, pomáhat jí bude designérka Anna Marešová, proslulá navrhováním erotických pomůcek. Připraví pro hosty tři druhy bruschetty, spaghetti alla carbonara, rybu pečenou v solné krustě s fenyklem a jako sladkou tečku tiramisu a caffe shakerato.

Ilona se věnuje charitě, protože sama prodělala rakovinu plic. S nemocí se poprala úspěšně. Soupeřit v Prostřeno! bude tento týden s kolegyněmi, které se také věnují charitě. O výhru budou usilovat i Bára Nesvadbová s Pavlínou Saudkovou, Nora Fridrichová, Lenka Šourková a Johanna Nejedlová. Po přečtení menu Bára ihned pozná, ke komu se půjde na večeři. Na menu se všechny těší, jen Johanna doufá, že ryba bude servírovaná bez hlavy. Jedinou záhadou bude caffe shakerato, kterého se paradoxně dámy nedočkají, protože na něj Ilona zapomene. Po jejím zvolání „Mamma mia!“ jí ale tuto chybu odpustí. Ostatně podobná gesta a prohlášení jsou její součástí, což uvidíte i při vaření. Za manžela totiž měla Itala a její současný partner je stejné národnosti.

Podívejte se, jak si Ilona užívá vaření. Dokonce i zazpívá:

Na zábavu se zapomnělo?

Soutěžící souhlasí, že s nimi u stolu bude sedět i dnešní pomocnice. Ilona žije v Itálii a prostor pro pražské vaření jí poskytne Anička. Budou okouzlení hostitelčinou energií a povídáním o Itálii. Na špagety se bude chvíli čekat, zato budou čerstvé a budou chutnat jako pravé italské. Takto si je Bára s Pavlínou představovaly. Po jídle soutěžící pomohou s mytím nádobí a půjdou šmejdit. V meditační místnosti si vyzkoušejí hraní na flétnu a balanční desku. Shodnou se na tom, že by rády meditovaly, ale nenajdou si na to čas. V další místnosti objeví erotické pomůcky, což jsou výtvory Aničky. To se jim velmi zalíbí.

Mořský vlk se hostitelce povede a bude sama se sebou spokojená. K rybě podává fenykl, olivový olej ze svých olivovníků a chléb. Tiramisu bude podle soutěžících „rozblemcané“, ale chuťově vynikající. Když se s nimi Ilona rozloučí, uvědomí si Johanna, že vlastně nebyla žádná speciální zábava. Že by to bylo balancování na podložce? Vpodvečer na prima+ nebo na Primě můžete odhadnout, jaký z pondělních zážitků Ilona brala jako zábavu.

Přispíváte na charitu?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.