Celebrity

29. dubna 2024 13:30

Tomáš Durčák

Influencer Harry Jowsey šokoval své fanoušky: Mám rakovinu

Na Instagramu ho sleduje více než 4 miliony lidí a na TikToku má ještě o milion více sledujících. Australský influencer a televizní osobnost Harry Jowsey (26) tak trochu šokoval internet, když veřejně oznámil, že mu byla diagnostikována rakovina. Nyní má prý chuť šířit o chorobě osvětu a pomoci svým fanouškům s prevencí, která je u rakoviny zásadní.

Šestadvacetiletý Harry Jowsey, který se dříve objevil v reality show Too Hot to Handle nebo Dancing With The Stars, má dle svých slov rakovinu kůže. Ta mu byla odhalena při vyšetření znaménka, které má na rameni už dva roky, ale o jeho rizicích „neměl ani trochu tušení“. „Teď chci hlavně ochránit ty z vás, kteří mohou být také rizikoví,“ vysvětlil Jowsey na TikToku.

Ve svém příspěvku uvedl: „Asi není snadný způsob, jak něco takového říct, ale minulý týden jsem byl u dermatologa na kontrolu své pokožky, při níž mi na ní našli rakovinu kůže. Měl bych ale být zcela v pořádku,“ uvedl populární influencer, který ke stejné kontrole vyzval všechny své fanoušky, kteří jsou rovněž pihovatí nebo mají na těle řadu znamének.

„Jste-li stejně pihovatí jako já, zajděte si na kontrolu znamének, protože nikdy nevíte,“ urgoval Jowsey na TikToku. „Měl jsem ho na rameni asi dva roky a vůbec jsem to netušil… zajděte si nechat vyšetřit kůži, používejte opalovací krém a buďte vážně zodpovědní. To teď čeká i mě a popravdě je to trochu děsivé,“ dodal influencer původem z Austrálie, který dnes žije ve Spojených státech. Mimo to už však Harry nespecifikoval, jaký typ rakoviny kůže konkrétně má ani jaký typ léčby nyní podstoupí.

@harryjowsey

Please wear sunscreen ☀️

♬ original sound - Harry Jowsey

Celosvětově známým se stal v roce 2020, kdy byl jedním z účastníků vztahové reality show Too Hot to Handle. O tři roky později se pak objevil v americké zábavní show Dancing With The Stars. Dnes má rovněž svůj velmi úspěšný podcast. Že mu při kontrole objevili rakovinu kůže, letos odhalil i celosvětově známý streamer Tyler Blevins alias Ninja, což jen potvrzuje, jak moc jsou proti tomuto typu rakoviny zranitelní i mladí lidé. Hrozí však rovněž malým dětem.

Podívejte se také, jak na samovyšetření prsou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 5. 2024

Berani, budete se muset spolehnout na své analytické schopnosti a pevnou sebekontrolu, abyste se dostali z rozbouřeného moře, ve kterém se dnes nacházíte. A stresu se nevyhnete. Nejhorší nástrahou, která vás čeká v kariéře nebo při studiu, by bylo pochybovat o svých schopnostech. Máte příležitost, abyste si vyzkoušeli svou sebedůvěru. Jen se ujistěte, že obstojíte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.