Celebrity

4. srpna 2024 06:00

David Laštovka

Bydlení komentátora Jaroslava Suchánka: Dům stavěl pro rodinu, zůstal v něm sám

Jaroslav Suchánek bydlení

Legendární sportovní komentátor Jaroslav Suchánek, otec herce a baviče Michala Suchánka, který letos v červnu oslavil 88. narozeniny, žije v Praze v řadovém domku, který je obklopen lesoparkem. Hodně se na něm nadřel, nakonec v něm zůstal úplně sám.

Řadový dům v Praze postavil bývalý sportovní komentátor Jaroslav Suchánek sám. „S oblibou říkám, že jsem ho postavil v akci S, tedy sám. Tři tisíce brigádnických hodin,“ uvedl s úsměvem redaktorovi webu Prima Ženy. K domu náleží i útulná zahrada, kterou obklopuje lesopark. „Je tady klid, to je fajn. Už to tady ale zarůstá a není, kdo by to opravoval, kdo by se o to staral. Já už na to sám nestačím,“ dodal Jaroslav Suchánek.

S manželkou prožil krásných šedesát let

Dům postavil pro svou milovanou rodinu, manželku a dva syny: Michala, který je slavným hercem, a Vladana. Ten pracuje jako asistent produkce. Potomci se brzy osamostatnili a v řadovce tak zůstali pouze s manželkou. Ta ale bohužel nedávno zemřela.

Čtěte také: Komentátorská legenda Jaroslav Suchánek: Zůstal jsem sám, prožívám nejblbější část života

„Měl jsem nejkrásnější a nejbezvadnější ženu. Byli jsme spolu šedesát let. Měl jsem krásný život, teď jsem zůstal sám a žiju sám... Není legrace si sám vařit, mýt nádobí, nikdo tu se mnou není. Když ráno vstanu, přemýšlím, co vlastně dělat, abych nikoho neobtěžoval a neotravoval. Tohle je nejblbější část života. Teď nevím, ve kterém krematoriu to mám udělat, jestli v Motole nebo ve Strašnicích,“ poznamenal milovník černého humoru.

O domácnost a rodinu se starala jeho žena

Když synové vyrůstali, kvůli práci televizního sportovního komentátora byl neustále ve světě a čas na rodinu a domácnost mu moc nezbýval. „Moje žena věděla, koho si bere. Je pravda, že jsem byl hodně pryč, když synové Michal s Vladanem vyrůstali. Pokoušel jsem se jim to všelijak vynahrazovat, ale času jsem moc neměl. Bylo to především na manželce a babičce,“ zmínil Jaroslav Suchánek.

Na syny a vnoučata je pyšný

Úspěchy svých dětí a vnoučat bedlivě sleduje. „Jsem na ně velmi pyšný. Michala vidím málo, je úspěšný a přeji mu, aby se mu dařilo. Když v televizi reprízují film Pozdní léto, v němž hrál chlapce z dětského domova, tehdy mu bylo asi osm let, tak mi vždycky ukápne slza. Syn Vladan má také časově náročnou práci. Od něj mám vnuka, který je nesmírně nadaný. Od šesti let hraje na bicí a hraje na ně skvěle, dnes je mu už patnáct. Také vnoučata od Michala jsou bezvadní. Berenika je herečka, vnuk Jáchym byl výborný hokejista, bohužel kariéru skončil a dělá něco jiného. Jsou to všechno šikovné děti. Hlavně, že jsou zdravé,“ uzavřel Jaroslav Suchánek.

Sdílejte článek
Štítky zahrada rodina dům bydlení Strašnice děti Michal Suchánek Berenika Suchánková Jaroslav Suchánek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 9. 2024

Berani, dnes možná budete chtít vyzkoušet něco úplně nového. Pokud jste to ještě nikdy nedělali, zkuste se vyjádřit tancem. I když jste přesvědčeni, že máte obě nohy levé, možná budete překvapeni. Ať už je váš styl jakýkoli, určitě se najde typ tance, který zvládnete, ať už je to tak jednoduchý tanec jako twist, nebo tak okázalý jako flamenco. Budete se cítit skvěle a navíc je to dobré cvičení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.