Celebrity

4. května 2024 12:48

Josef Šťastna

Jak dnes žije Macura: Rvačka s Rychtářem, infarkt a domácí násilí

Od sebevraždy Ivety Bartošové uplynulo deset let. Velkou roli na sklonku jejího života hrál také Zdeněk Macura, který se pasoval do role ochránce žen. Jak dnes Macura žije?

Softwarový inženýr nabyl v roce 2013 dojmu, že Iveta Bartošová je týraná žena a pokusil se ji zachránit. Od jejího manžela ji odvezl do Itálie a novinářům tvrdil, že jde o klasickou dovolenou. Dokonce přidal legendární fotku, na které bezvládná zpěvačka leží v rozpáleném písku a plavky má naruby.

Josef Rychtář italské dobrodružství za dovolenou nepovažoval, naopak byl přesvědčený, že jde o únos. Vše vyvrcholilo tím, že si Rychtář pro manželku dojel. O pár měsíců později, na Rychtářovy narozeniny, spáchala slavná zpěvačka sebevraždu, když v Uhříněvsi skočila pod vlak.

Jak dnes Macura žije?

Po úmrtí Bartošové se Macura snažil proslavit jako muž, který bude pomáhat týraným ženám. V současnosti vlastní firmu na výrobu elektroniky podle vlastních návrhů a tvrdí, že zájem novinářů nevyhledává.

„Na druhou stranu, měl jsem dobrá témata jako to domácí násilí,“ zavzpomínal v rozhovoru pro VIPstar.cz na svůj někdejší projekt, kdy stavěl domy z palet pro týrané ženy. V projektu pokračuje prý dál, ale nechce zveřejňovat detaily.

Dnes říká, že v minulosti podcenil sílu médií. Měl pocit, že věci kolem Bartošové se budou vyvíjet jinak. „Měl jsem o tom jiné představy. Já jsem nepomáhal Ivetě jenom, ale dalším lidem před ní. Já takový prostě jsem. Svět celebrit nepřináší štěstí, je to zátěž. Nemusí to být nutně vždy nepříjemné, ale je to zátěž,“ uvedl ve velkém rozhovoru s tím, že mu vadí, když obyčejní lidé berou ty slavné jako něco víc. Podle Macury, který je hluboce věřícím, jsme si všichni před Bohem rovni.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Iveta byla až do smrti čistá, říká Rychtář. Bartošové vzkázal do nebe dojemná slova

Sám musel životní tempo zvolnit. Prodělal infarkt, výrazně zhubl, o svém zdravotním stavu ale mluvit nechce. Raději mluví o tom, že dál pomáhá ženám a dál bojuje proti domácímu násilí. „Domácí násilí souvisí s narcismem a je jeho podmnožinou. Je to lstivá taktika, jak udržovat moc a kontrolu nad druhými lidmi. Na středních školách by měl být předmět narcistická porucha osobnosti,“ dodal Macura, jehož život je nyní značně poklidnější.

Podívejte se na rozhovor s Josefem Rychtářem:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 5. 2024

Tento den nemusí patřit k vašim oblíbeným, Berani. Možná si až příliš uvědomujete omezení, která vám přináší vaše hlavní zaměstnání. Pravděpodobně budete toužit po odpovídající odměně za svou práci. Tento den je vhodný k definování nových osobních a profesních cílů. Budou vás podporovat při plnění vašich povinností. A co takhle mezitím požádat o zvýšení platu?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.