Celebrity

17. července 2023 10:00

redakce Prima Ženy

Jan Bendig přiznal myšlenky na sebevraždu. Vnitřní hlas ho zastavil těsně před činem

Jan Bendig v 7 pádech

Už ve svých 15 letech zazářil na televizních obrazovkách v pěvecké soutěži, a na hudební scéně je aktivní doposud. Jan Bendig (29) žije svůj sen, žije s partnerem Lukášem v domku za Prahou a živí ho to, co miluje nejvíc, tedy zpěv. Přesto přiznal, že měl i temné chvíle, kdy chtěl spáchat sebevraždu.

Navzdory svým úspěchům a velké základně fanoušků v Česku i na Slovensku byly chvíle, kdy se známý zpěvák ocitl na dně. Jan Bendig promluvil o tom, že ho před lety sužovaly deprese a dovedly ho až k myšlenkám na sebevraždu.

Stál jsem před otevřeným oknem ve 3. patře

„Byl jsem v takové nejistotě a zažíval jsem panické ataky, deprese a myslel jsem si, že není cesty ven,“ přiznal Bendig pro Topky.sk. Už stál před otevřeným oknem, ale stalo se něco, co ho přesvědčilo, aby neskákal. „V té době, když jsem byl ve 3. poschodí a stál jsem před tím oknem, že to udělám, tak jsem zjistil, že tam mám Lukáše, který mě drží. Zjistil jsem, že tam mám mamku s taťkou, a normálně jakoby stáli za mnou a říkali mi: Nedělej to, nedělej to... A neskočil jsem,“ zavzpomínal zpěvák.

„A jsem rád, že tu jsem a že se to už nikdy nestane. To vím na 100 %, protože už s tím umím bojovat a vím, co očekávat od těch dnů, které jsou takové temnější,“ dodal Bendig.

Osobní život a kariéra

Po soutěži SuperStar v roce 2009, ve které Bendig skončil na 4. místě, se začal věnovat vlastní hudební kariéře. Kromě různých společenských akcí, kde vystupoval, nazpíval například titulní píseň k filmu Camp Rock 2: Velký koncert s Ewou Farnou, podílel se také na vzniku písně k filmu Bastardi. Zahrál si i v několika filmech. Nedávno vydal s Markétou Konvičkovou novou píseň Nebe, peklo, ráj...

V roce 2012 zpěvák učinil coming out a uvedl, že je gay. Se svým partnerem a spolupracovníkem Lukášem Rejmonem (36) a jejich pejsky žijí v domě kousek od Prahy.

Sdílejte článek
Štítky sebevražda kariéra Jan Bendig Markéta Konvičková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.