Celebrity

12. září 2022 15:23

redakce Prima Ženy

Jan Žižka dobyl za první víkend stotisícovou hranici návštěvnosti

Jan Žižka (2022) Realita vs. Fikce

Tvůrci filmu Jan Žižka netrpělivě čekali, jak si dílo povede v kinech po prvním víkendu. Režisér Petr Jákl (48) vzkázal, že zatím je z výsledků opravdu nadšený.

Do kin vtrhl Jan Žižka minulý týden za účasti spousty zahraničních i českých herců a od té chvíle tvůrci netrpělivě čekali na výsledky.

Dnes už mohou říct, že ho v počtu diváků za první víkend v kinech předběhl jen Lavi, Strange a Thor. Žižka totiž obsadil v letošním klání krásné čtvrté místo s 104 921 tisíci diváky (včetně předpremiér 114 244) za snímky Vyšehrad: Fylm, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Thor: Láska jako hrom.

„Jsem nadšený, že přišlo tak velké množství lidí. Tento termín bych si pro českou distribuci nikdy nevybral, ale musel jsem se přizpůsobit Americe. Navíc jsem se dost obával toho, že nejen covid, ale především energetická krize naprosto zásadním způsobem ovlivní návštěvnost kin. Což se bohužel děje, ale s tím se prostě nic dělat nedá,“ vzkázal pro FTV Prima režisér snímku Petr Jákl z USA, kde momentálně doprovází film do distribuce.

Situace v Americe ale také není nejpříznivější, co se návštěvnosti kin týče. „Nakonec jsme tady dramaticky snížili počet kinosálů, ve kterých se Žižka promítá, asi na 1 300. Kinodistribuce v Americe je v této době neuvěřitelně komplikovaná, a jelikož tu Jan Žižka není známý, tak by bylo finančně strašně nákladné film zpropagovat,“ vysvětlil Jákl s tím, že by musel do propagace dát víc, než stál samotný film.

„To pro mě bylo už příliš velké riziko, které jsem nehodlal podstoupit. Vzhledem k tomu, že velmi zesílil svět on-line, budeme většinu zisků generovat tam,“ dodal režisér a producent.

Sdílejte článek
Štítky film FTV Prima kino USA Ben Cristovao Petr Jákl Ben Foster Doctor Strange

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.