Celebrity

10. září 2024 09:18

Tomáš Durčák

Petr Janda i fanoušci Olympicu truchlí. Zemřel baskytarista Ladislav Chvalkovský

Hudební svět oplakává velkou ztrátu, v neděli 8. září jej navždy opustil Ladislav Chvalkovský, výborný baskytarista, který si střihnul krátkou, ale nezapomenutelnou štaci i v legendární skupině Olympic. Informaci potvrdila sama rocková kapela na svých sociálních sítích.

Ladislav Chvalkovský mohl na první pohled působit jako nepříliš významný člen ve více než 60leté historii legendární kapely Olympic. Vždyť byl jejím členem jen něco málo přes půl roku od května do prosince roku 1973. I v tak krátké době se však dokázal nesmazatelně a navždy zapsat do srdcí všech fanoušků kapely.

Byl to totiž právě on, kdo s Olympicem na baskytaru nahrál obří hity Slzy tvý mámy, Slunce nebo Nebe nad hlavou. „Se zármutkem jsme přijali nečekanou zprávu. V neděli 8. 9. zemřel Ladislav Chvalkovský, někdejší baskytarista skupiny Olympic,“ uvedla rocková kapela na svých sociálních sítích.

Před Olympicem hrál v kapele Šest strýců Jiřího Korna, která doprovázela Helenu Vondráčkovou. Posléze byl členem v kapelách Golem, Komety, Krystal, Rogers Band či Their Majesties. Tvořil rovněž polovinu vokálního dua Blíženci, které vytvořil se svou sestrou Barborou Liškovou, s níž získal druhé místo v talentové soutěži Děčínská kotva.

Někdejší manažer kapely Olympic Miloš Zapletal zavzpomínal, jak legendární skupinu "koupil za korunu":

Sdílejte článek
Štítky hudba společnost hudební skupina Helena Vondráčková Petr Janda Olympic Jiří Korn hudební žánr umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika Ladislav Chvalkovský Děčínská kotva

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 9. 2024

Berani, dnes budete nejšťastnější mimo dosah zvědavých očí. Nemáte náladu na přátelství ani na účast v planých pomluvách. Zdá se, že už nějakou dobu vedete stejné rozhovory se stejnými lidmi. Cítíte se tak znuděně, že byste mohli křičet. Abyste se tomu vyhnuli, stravte dnes klidný čas o samotě, pokud můžete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.