Miloš Zapletal vždy uměl výhodně investovat: Olympic jsem koupil za korunu, přiznal

Miloš Zapletal v talkshow 7 pádů Honzy Dědka

Miloš Zapletal (82) velkou část svého života zasvětil českému showbyznysu. Byl jedním z prvních manažerů slavných, objevil hvězdy jako Karla Kryla a stál také u zrodu Manéže Bolka Polívky. Kromě toho založil Miss Československo a dovedl tuto soutěž krásy až na samý vrchol. V talkshow u Honzy Dědka nyní zavzpomínal na zlatou éru Miss a prozradil, za kolik před lety koupil kapelu Olympic.

„V pětaosmdesátém roce jsem přišel z Ostravy do Prahy. Znal jsem se s Honzou Bulzem, to byl takovej slavnej manažer. Stopadesát kilo vážil. Potkali jsme se v Divadle Rokoko a on se ptal, jestli nechci Olympic, že by mi ho prodal,“ začal své vyprávění v 7 pádech Honzy Dědka.

Čtěte také: Budíček ve tři ráno a deset zemí za měsíc. Miss World Krystyna Pyszková se rok nezastaví

Výhodné investice

„Ptal jsem se za kolik. On byl skromný, řekl, že mi to dá levně. Za deset tisíc korun. Řekl jsem mu, že mu tyhle peníze nemůžu dát, že jsem chudý, mám rodinu, dlužím za auto. Tak se nade mnou smiloval a prodal mi Olympic za korunu. Ale dal si podmínku, že musím nechat sepsat smlouvu, a ta mě stála pak deset tisíc,“ zavzpomínal Miloš Zapletal.

Investice se mu nicméně jistě mnohokrát vrátila. Úspěchu později dosáhl i s projektem Miss České republiky, resp. Československa. „Miss byla zakázaná. V 68. byla jedna Miss, pak se zakázaly. Potom se mi podařilo to v Ostravě vykličkovat a vydobýt. Chtěli, aby se to jmenovalo Dívka roku, tak jsem vysvětloval, že se to musí jmenovat Miss, protože chceme dívky vysílat na světové soutěže. Bylo kolem toho někdy hodně legrace,“ objasnil Zapletal.

První vítězkou byla v revolučním roce Slovenka Ivana Christová. „To je báječná ženská. Vyhrála šicí stroj, balíček maďarské kosmetiky, svatební šaty a zájezd do Japonska vlakem přes Rusko. To jsme začínali. Ten šicí stroj, to byl sponzor, to jsme nekupovali. Po pár letech dívky dostávaly auta, to už bylo lepší. To už jsme měli sponzory, kteří to zaplatili,“ dodal Miloš Zapletal v 7 pádech Honzy Dědka, které můžete sledovat každé úterý ve 21.40 na Primě.

V talkshow se dále představil také písničkář Jakub Smolík:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.