Celebrity

12. října 2024 06:30

Šarlota Chmelařová

Janeček dal své exmanželce bitcoiny. Teď mají hodnotu 1,7 miliardy a on je chce zpět

Miliardář Karel Janeček aktuálně řeší spor se svou exmanželkou Mariem Mhadhbi, které kdysi darem věnoval bitcoiny. Jejich hodnota se nyní vyšplhala obrovsky vysoko a on je chce zpět.

Karel Janeček se s matkou jednoho ze svých dětí nerozešel zrovna v dobrém. Při rozchodu jí však věnoval bitcoiny, které teď ale po bývalé ženě chce vrátit. Důvodem má být obrovské zhodnocení, ke kterému v průběhu let došlo.

Když se dvojice v roce 2017 rozcházela, měly bitcoiny hodnotu cca 150 milionů korun, jak uvádí web Hospodářské noviny. Teď se kryptojmění odhaduje na 1,7 miliardy korun. Celá situace se nyní řeší přes soud.

Bouřlivý rozchod a boj o syna

Janeček letos vypadl ze žebříčku 100 nejbohatších Čechů. Jeho jmění podle něj činí 3,7 miliardy korun, díky čemuž spadá do druhé stovky. Pokud by soudní spor s exmanželkou vyhrál, mohl by se opět vrátit do prestižního žebříčku, který sestavuje časopis Forbes.

Mohlo by vás zajímat: Miliardář Janeček boural v centru Prahy. S luxusním vozem narazil do sloupu u vozovky

Ačkoliv se v případě bitcoinu jednalo o dar ze strany Janečka, miliardář své rozhodnutí později odvolal a Mariem mu zhruba třetinu vrátila, uvádí Hospodářské noviny. Nyní ovšem podnikatel chce, aby mu Mariem dar vrátila celý. Podle Janečkovy advokátky nedodržela bývalá manželka dohodu o smírném rozchodu. Dvojice se naopak rozcházela velmi divoce, Mariem neunesla, že ji Janeček opustil.

Právník exotické matematičky ale argumentoval tím, že sumu lze považovat za „odbytné jako formu vyživovací povinnosti mezi manžely či odškodnění nemateriální újmy manželky za to, čím si musela v tom vztahu projít“.

Bouřlivý rozchod se netýkal bohužel jen samotné dvojice, ale spory zasáhly také společného syna Yanise. Karel Janeček byl přesvědčen, že Mariem proti němu syna manipulovala a vymýšlela si obvinění, která se nezakládala na pravdě.

Podívejte se na rozhovor s Karlem Janečkem:

Sdílejte článek
Štítky vztahy Karel Janeček kryptoměna bitcoiny Mariem Mhadhbi soud

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 12. 10. 2024

Rodinní příslušníci toho dnes mohou mít příliš mnoho a požádají vás o větší pomoc, než jste ochotni poskytnout. Ujistěte se, že jste klidní a soustředění, abyste se mohli rozhodnout, které potíže jsou nejnaléhavější a je třeba je řešit jako první. Nebojte se ostatním sdělit své rozhodnutí. Pokud je to možné, raději poskytněte radu než pomoc. Někdy je to to jediné, co lidé skutečně potřebují.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.