Celebrity

5. prosince 2022 18:35

Karolína Oehmová

Stojka i rozštěp. Karel Janeček ukázal, že nepatří do starého železa

K tabuli! s Karlem Janečkem

Českému matematikovi boj o Hrad zatím nevyšel, jako artista by ale ihned mohl nastoupit do cirkusu. Karel Janeček (49) to ukázal v dalším díle zábavné talkshow, kde si hlavní slovo berou děti.

Jsou bezelstné, prostořeké a mají záludné otázky. Dospělí vědí, jak náročné je odpovídat na zdánlivě jednoduché dětské dotazy. V předešlých dílech unikátní talkshow K tabuli! se představili Josef Středula (55), Danuše Nerudová (43) a Petr Pavel (61). Nyní si děti k tabuli pozvaly Karla Janečka, v době natáčení kandidáta na prezidentský post.

Poté, co před dětmi vyšvihl perfektní stoj na rukou, se dal Janeček do vyprávění: „Jako dítě jsem si myslel, že jsem nešikovný. Rodiče to tak nějak říkali – že já jsem ten chytrý a o rok mladší bratr je ten šikovný. A tak jsem si myslel, že jsem hrozné nemehlo. Začal jsem cvičit, až když mi bylo čtyřicet, dělám sportovní gymnastiku,“ popsal své začátky Karel Janeček a za výrazné podpory dětí přidal gymnastické prvky jako rozštěp, hvězdu a rondát.

Děti mu nerozuměly, a tak se ohradily

„Určitě je dobré propojovat racionální myšlení, intuici a emoce. A nejenže je to dobré, ale je to i obrovská synergie, je to ta největší síla. Potom dokážeme nejvíc,“ rozmluvil se v další debatě Janeček. Do jeho řeči se však přihlásila žačka s prosbou: „Mohl byste, prosím, s námi mluvit bez cizích jazyků? Mluvíte trochu jako na vysoké škole, třeba to slovo ‚synegrie‘ a tak.“ Janeček si situaci během natáčení talkshow K tabuli!, kterou uvidíte ve čtvrtek večer na Primě, uvědomil. „Aha, dobře, pokusím se,“ slíbil a cizí slovo se snažil přiblížit dětem ještě jednou matematicky a česky.

Děti pak zajímalo, jaký dobrý skutek naposledy udělal. „Asi pro svého šestnáctiměsíčního syna, který měl absces, zánět v krku, a museli mu ho operovat. Bylo to nečekané a já jsem s ním samozřejmě byl v nemocnici celou noc,“ popsal dobrý skutek podle svého. „A kdybych měl říct dobrý skutek pro všechny, jsem přesvědčen o tom, že je to moje kandidatura a to, co se snažím podnítit v lidech. Abychom vnímali, že rozdílnost, i názorová, je to největší bohatství,“ vysvětlil Janeček.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.