Celebrity

27. července 2023 05:30

David Laštovka

Janek Ledecký promluvil o tragické smrti bratra Davida. Předávkoval se drogami

Janek Ledecký oslaví 60. narozeniny

Ačkoliv se zdá, že v rodině hudebníka Janka Ledeckého, který slaví 61. narozeniny, je všechno zalité sluncem, ne vždycky tomu tak bylo. Před světem dlouhá léta skrýval bolestné tajemství. Jeho milovaný bratr David se dožil pouhých 23 let.

Zpěvák Janek Ledecký měl bratra Davida, který se rovněž věnoval hudbě. Jeho život ovšem vyhasl předčasně. „Ve svých třiadvaceti letech se můj bratr David předávkoval drogami. V muzice, co si budeme nalhávat, měl ke konzumaci úplně nejblíže. Ani nebudu tvrdit, že v téhle branži nepotkávám lidi, co s drogami nějakým způsobem experimentovali. Znám jich pár, co z toho, jako i můj bratr, nevybruslili,“ povzdechl si Janek v rozhovoru pro slovenskou televizi Markíza. Davidovu smrt velmi těžce nesl a bolí ho dodnes. „Když se to stalo, byla to hrůza. Bylo to naprosto nečekané, neuvěřitelně nás to všechny ranilo,“ dodal Ledecký.

S manželkou přečkali všechny krize

Ve rodině má legendární zpěvák velkou oporu a může na ni být právem pyšný. S manželkou Zuzanou, která pochází ze slavného sportovní rodu, neboť jejím otcem je bývalý československý hokejový reprezentant Jan Klepáč, se seznámil už na studiích a láska jim vydržela dodnes. Zuzana s ním prožila i bouřlivá léta, když se stal hvězdou a kroužila kolem něj spousta fanynek. „Patří jí svatozář. Hrozně si toho vážím a jsem šťastný, že naše manželství všechny krize přečkalo. Jsem hrdý na to, co se nám společně podařilo dohromady vytvořit. Máme krásný vztah a dvě skvělé děti,“ prozradil hudebník redaktorovi webu Prima Ženy.

Čtěte také: Janek Ledecký je celý život věrný jedné ženě. Měla to se mnou hodně těžké, přiznává

Potomci se jim skutečně povedli. Dcera Ester je úspěšná snowboardistka a lyžařka, která oslnila svět v roce 2018, když na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu vybojovala dvě zlaté medaile ve dvou odlišných sportech. Jednu překvapivou v super-G a krátce poté očekávanou ve snowboardingu. Stanice BBC její dvojité vítězství označila za jeden z nejúžasnějších olympijských příběhů všech dob, a Ester se tak nesmazatelně zapsala do světové sportovní historie. O čtyři doky později na olympiádě v Pekingu navíc zlato na snowboardu suverénně obhájila. Syn Jonáš jde v otcových šlépějích. Je znamenitý hudebník, ale i nadaný výtvarník. Dokonce mu vyšla i kniha komiksů.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.