Jarní Primáček s partou ze ZOO je tu. Procvičte vědomosti a kreativitu

Originální seriály právě online na prima+

Přichází čas na zábavu a hraní si venku. Jaro je tu, tak si ho pojďte užít společně s Primáčkem!

Zima je za námi a příroda se probouzí z dlouhého spánku. Přichází čas na zábavu, hraní si venku, a tak nesmí chybět ani další díl Markétiny dopravní výchovy, kde si děti osvojí pravidla bezpečnostní výchovy na silnicích. S naším Primáčkem a jeho partou ze ZOO budete poznávat nové věci a opět bude o zábavu postaráno. Čeká na vás například luštění šifer, výroba ptáčka či sladké pokušení z kuchyně v podobě palačinek. Tímto a mnohem více vás provedou oblíbení hrdinové ze seriálu ZOO.

Hned z úvodu si vyzkoušíte, jak vám to jde s čísly a barvami, a to za pomoci spojovačky, kde odhalíte nejupovídanějšího člena naší zoo. Počasí je běžnou součástí našich životů, ale napadlo vás někdy, jak vůbec funguje? I tuto otázku si společně zodpovíme a vysvětlíme si základní pojmy, jako jsou stratosféra či skleníkové plyny.

Pomůžete nám zjistit, jaký obyvatel naší zoo se skrývá v obrázku? K jeho odkrytí musíte správně vybarvit políčka podle konkrétních čísel, ale to jistě snadno dokážete. I v tomto vydání vás nemine kapitola Anglicky hravě. Tentokrát se zaměříme na oblast profesí. Už víte, čím chcete být, až vyrostete? Určitě o tom občas přemýšlíte. Vaši slovní zásobu si tedy rozšíříme určením konkrétních profesí, jako je lékař nebo policista. Po učení nám vyhládne, a tak se přesuneme do kuchyně. A kdo by neměl rád sladké? Co si takhle společně připravit mňamózní palačinky? Nebojte, není to vůbec těžké a náš Primáček vás provede receptem krok po kroku.

V našem mořském světě se dějí opravdu pozoruhodné věci. Pojďme je společně poznat a najít rozdíly, které se na obrázkách vyskytují. To, jak znáte zvířata a jakou máte představivost, si společně otestujeme dokreslováním obrázků. Buďte však pečliví, aby bylo možné poznat, které zvířátko se na obrázků skrývá. Společně si také lehce zamotáme hlavičky, když budeme pomáhat Primáčkovi s nalezením správné cestu ke studánce. Voda je totiž velice důležitá, a to nejen pro lidi, ale i pro zvířata. Vyzkoušíme si také, jak dobře vám jde počítání, a to tím, že nám pomůžete zjistit, jaká zvířátka se nedopatřením dostala pryč ze svých výběhů. Poté můžete využít svoji kreativitu a zkusit vymyslet vtipný příběh k těmto obrázkům. A nakonec musíte dokázat najít všechna zvířátka v osmisměrce a přiřadit k nim správný stín. Vše a mnohem víc na vás již čeká v našem novém vydání Primáčka.

Prima čtení pro kluky i holky si můžete pořídit za pouhých 49,90 Kč. Čekat na vás bude v novinových stáncích nebo pravidelně přistane ve vaší schránce jako předplatné ZDE.

Sdílejte článek
Štítky kuchyně časopis kreativita zábava děti obrázek hádanky seriál ZOO Primáček palačinka Zoo

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.