Celebrity

4. listopadu 2023 06:35

Šarlota Chmelařová

Jedenáctiletý ajťák nabízí profi servis. Instaluju software do počítačů, říká Dominik Petr

Dominik Petr v Show Jana Krause

Dominik Petr má v jedenácti letech takového podnikatelského ducha, který by mu mohl leckdo závidět. Ještě před tím, než stihl dostat občanský průkaz, totiž založil úspěšnou webovou stránku, na které nabízí profesionální IT služby.

Dominik Petr na první pohled působí jako normální dítě. Od svých vrstevníků se ale tak trochu liší. Výjimečný je totiž v mnoha ohledech, a to zejména tím, jak je ve svém věku podnikavý. Sám sebe označuje jako mladého podnikatele, ajťáka, cestovatele a šotouše, neboli milovníka a znalce vlaků. „Prodával jsem noviny, náš lokální týdeník, měl jsem tři koruny z každého prodaného výtisku, takže jsem domů přinesl každý týden stovku,“ popisuje v Show Jana Krause malý podnikavec.

Mohlo by vás zajímat: Iva Pazderková cvičí a hlídá si stravu: Salát není jídlo, chybí to uspokojení, říká

Dále si Dominik vyzkoušel také prodej zmrzliny. „Pak jsem všechno investoval do nanuků a měl jsem nějakou desetiprocentní marži. Jenže pak mi někdy uprostřed léta umřel mrazák, a já jsem pochopil, jaký je význam slova bankrot,“ dodává uvědoměle chlapec.

Profesionální IT služby

Dnes už ve svém podnikání pokročil a má vlastní webové stránky a profil na profesní sociální síti, kde nabízí softwarový servis. „Instaluju software do počítačů, televizí, setoboxů, telefonů. Úplně všechno. Hardware se ještě učím, neumím to úplně nejlíp,“ dodává jedenáctiletý ajťák v pořadu Show Jana Krause, který můžete sledovat každou středu ve 21:35 na Primě. Talent pro byznys mají zřejmě v rodině, jelikož i jeho sestra rozjela prodej ručně pletených náramků.

Čtěte také: Ondřej Sokol má dvě děti s krásnou herečkou. Nyní randí s o 21 let mladší ženou

Sdílejte článek
Štítky děti Show Jana Krause software talent podnikání Dominik Petr

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 5. 2024

Tento den nemusí patřit k vašim oblíbeným, Berani. Možná si až příliš uvědomujete omezení, která vám přináší vaše hlavní zaměstnání. Pravděpodobně budete toužit po odpovídající odměně za svou práci. Tento den je vhodný k definování nových osobních a profesních cílů. Budou vás podporovat při plnění vašich povinností. A co takhle mezitím požádat o zvýšení platu?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.