Jídla jako ze školky a neuklizený byt. V Prostřeno! se bude hrát od prvního dne

Taktik se nepřihlásí - Prostřeno! S28 (55)

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Jak to bude soutěžícím u plotny fungovat a kdo se předvede v lepší kondici? U stolu se sejdou tři muži a dvě ženy z Plzeňského kraje. Jak si účastníci poradí s úkolem týdne, kterým jsou protentokrát bruschetty v nejrůznějších variacích?

Soutěžit se bude tento týden v Plzeňském kraji. Čím jednodušeji budou vypadat jednotlivá menu, tím více se bude kritizovat. Oříškem bude příprava bruschetty, kterou nebude umět nikdo správně přečíst. Kdo se bude držet klasiky a kdo experimentovat? Tři muži a dvě ženy předvedou, kdo zvládne neočekávané situace, kdo si jede podle svých pravidel a kdo se nenechá úkolem týdne rozhodit. Třeba tak, že na něj přestane myslet a zkrátka jej nevypracuje. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Nezaměstnaná Lenka (48) se do pořadu přihlásila sama

Tvrdí, že už vyzkoušela spoustu profesí a poslední práce byla tak náročná, že teď doma odpočívá. Lenka divákům představí i svého o deset let mladšího manžela a své bydlení. Zajímavostí jsou oboustranné skříně a vůbec spousta nábytku v bytě. Hostitelka chová několik koček, a tak budou všude chlupy. Skončí i v jídle? Lenka si je velké příležitosti vyhrát peníze vědomá, a tak se na svůj večer náležitě připraví – vymaluje byt, koupí nové příbory a své menu natrénuje. Pokud by vyhrála, dala by každému soutěžícímu 1 000 Kč za snahu a zbytek by použila na rodinnou dovolenou. Tato jídla si vybrala, protože jsou zajímavá a vše může případně připravit i pro vegetariány. Většinou vaří z donucení, ale i přesto si na tom dává pokaždé záležet. Vždy se drží daného receptu, který má. Jako zábavu si pro své hosty připraví papírovou krabici s otvory plnou předmětů k uhádnutí. Koho její menu zaujme a kdo bude tvrdit, že se nepodařilo? Sledujte už v pondělí!

Úterý: Podnikatel Aleš (49) vaří rád, ale ne často. Nemá totiž pro koho

Pracoval jako podlahář a nyní je majitelem podlahářské a stavební firmy. Je svobodný a žije sám. Do pořadu se přihlásil, aby měl možnost vyzkoušet si natáčení. Pokud by vyhrál, peníze by si užil. Určitě by někam jel a cestoval. Ve volném čase rád jezdí na motorce. Baví ho cestování a posezení s přáteli u piva a jídla. A sám o sobě říká, že je pracovitý, klidný a plní si své sny. Aleš žije sám a během večera se bude propírat, proč nemá partnerku a jakou by si přál. Podle hostů je Aleš dobrá partie a neměl by pro něj být problém si nějakou šikovnou ženu najít. Aleš překvapí moderním bydlením i luxusním sporťákem, kterým hosty vyveze na zábavu. Podávat se budou plněné zapečené žampiony, toust, hráškový krém, špagety aglio olio a variace pudinků. Podaří se mu splnit vše tak, jak si předsevzal? Nebo dojde na nečekané komplikace? A jak jeho menu hosté ocení? Sledujte už v úterý, jak to dopadne!

Středa: Stavbyvedoucí Jakub (26) přijal účinkování v Prostřeno! jako výzvu

Rád se baví se svými přáteli. Má rád hokej, hasiče, vodní a vinařskou turistiku. Sám o sobě tvrdí, že je společenský, zábavný a vždy se raději směje, než hádá. Očekává mnoho trapných situací, nucených konverzací a nicneříkajících smalltalků. Nejí ani by nesnědl tlusté maso, zabijačkové produkty a ošklivé jídlo. Mezi jeho oblíbené pokrmy patří pečené prase, pokud je ale hlad, i kachna je dobrá. Jakub hosty přivítá ve vícegeneračním bydlení a promluví o jeho výhodách či úskalích. Hosté jsou na hostitele pořádně zvědaví. Prozradí konečně něco o sobě? A uspěje se svou chlapskou kuchyní? Kuba totiž sází na tatarák, cibulačku, steak a Pavlovu. Zaujme jeho jednoduché menu ostatní soutěžící? Jestli to tak opravdu bude, zjistíte už ve středu.

Čtvrtek: Míchač barev Martin (51) je v pořadu Prostřeno! již podruhé

Martin má třetí manželku a pět dětí. Do pořadu se přihlásil podruhé, a to pro dobrou zábavu. Účinkoval v něm už v roce 2019. Rád by se dobře najedl. Pokud by vyhrál, peníze by dal do své chalupy. Jako zábavu si pro své hosty připraví živou hudbu na zahradě. Při společném stolování mu vadí ticho, nejí sladké a vaření je pro něj relax. Jestli tomu tak bude i v jeho soutěžní den, zjistíte už ve čtvrtek. Martin napodruhé sází na jednoduchou kuchyni. Ani tak ale stíhat nebude a snadné recepty navíc jeho soupeře neoslní. Jednotlamky, krémová polévka, chalupářský guláš ani sladká tečka hostům nebudou připadat jako dostatečně reprezentativní soutěžní pokrmy. Pro někoho budou dokonce jako z mateřské školy. Nebude vždycky jednoduché vyslechnout si kritické poznámky. Jak se s nimi Martin popere?

Pátek: Laborantka Monika (55) se rozhodla vyzkoušet vaření před televizními kamerami

Je rozvedená a žije s přítelem. Dohromady mají čtyři dospělé děti. Do pořadu se přihlásila, protože si to chtěla vyzkoušet. Případnou výhru by použila na cestování. Menu poskládala z jídel, která má ráda. A jako zábavu si pro svého hosty připravila malování na hrnečky. Těší se na setkání s novými lidmi a také na nové zkušenosti. Jak se jí podaří v pátek se svým menu zabodovat? Sama o sobě tvrdí, že je nekonfliktní, upřímná a kreativní. Hosté očekávají, že takový bude i její večer. Monika nezklame, když vsadí na odvážné menu. Většinu chodů hosté neznají a budou mít problém jejich názvy vůbec vyslovit. Monika připraví chřestovo-sýrový quiche, thajskou mrkvovou polévku s kuřecím masem a skleněnými nudlemi, lososa s baby špenátem a rýží basmati a lehký ovocný cheesecake. A protože je to večer poslední, dojde i na řešení taktiky a hledání taktika. Byl u stolu? A kdo to byl? Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno. O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.