23. dubna 2024 13:32

Eliška Reiglová

Jiří Bartoška na tiskovce k festivalu vypadal skvěle. Hodlá ocenit Ivana Trojana

V úterý proběhla tisková konference k 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Prezident festivalu Jiří Bartoška (77) během ní oznámil, že jeho ocenění na slavnostním zakončení převezme herec Ivan Trojan (59). Zdůraznil, že nejde o protekci. Ač aktuálně bojuje se závažnou nemocí, vypadal skvěle a byl v dobré kondici.

V letošním roce se bude konat už 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Odehrávat se bude od 28. června do 6. července, jak uvedl prezident festivalu Jiří Bartoška. Ivan Trojan se dočká v podstatě dárku k šedesátinám, které bude slavit v průběhu akce. Dostane totiž ocenění prezidenta festivalu.

Samotný Bartoška, který loni v listopadu přiznal, že se znovu potýká s rakovinou, vypadal na tiskové konferenci skvěle. Pobavil se také na téma protekce, které bylo nadneseno z toho důvodu, že Ivan Trojan je jeho dlouholetým kamarádem. Dokázal ale velice rozumně vysvětlit, proč je ocenění Trojana opodstatněné. „Je držitelem sedmi Českých lvů a čtyř nominací na tuto cenu. Karlovarský festival při příležitosti ocenění Ivana Trojana uvede snímek režiséra Petra Zelenky Karamazovi z roku 2008,“ uvedl Jiří Bartoška na tiskové konferenci k filmovému festivalu.

Účastníky koference také zajímalo, zda bude letošní ročník filmového festivalu nějak ragovat na aktuální politické dění a válečné konflikty. „Bude. A poměrně intenzivním způsobem, nicméně způsobem uměleckým. Nikdy v minulosti nám nešlo o to, být prvoplánově političtí, aniž bychom nemysleli i na uměleckou stránku, protože i filmaři mají nyní ke konfliktům, které sužují různé části světa, co říct. A říkají to velmi intenzivně a umělecky,“ uvedl programový ředitel Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Sledujte web Prima Ženy, kde budeme postupně zveřejňovat další informace k chystanému filmovému festivalu v Karlových Varech. Hlavní program bude zveřejněn 28. května.

Jiří Bartoška vypadá skvěle, s nemocí statečně bojuje:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.