Celebrity

23. března 2024 07:15

David Laštovka

Bartoška bojující s rakovinou v obležení krásných hereček pookřál. Nechyběly slzy dojetí

Bartoška se poprvé od návratu rakoviny objevil ve společnosti

Jiří Bartoška se znovu léčí s rakovinou, která se mu vrátila po devíti letech, a podstupuje onkologickou léčbu. Tehdy lékaři nemoc odhalili včas a dokázal nad ní vyhrát. Herec, který slaví 77. narozeniny, se po delší době začal objevovat na veřejnosti. Jak boj se zrádnou nemocí zvládá?

Jenom během března vyrazil Jiří Bartoška do společnosti několikrát, pokaždé s úsměvem a dobrou náladou. Například na slavnostní premiéru filmu Tady Havel, slyšíte mě nebo na slavnostní udílení cen Český lev. Doprovod mu dělala jeho milovaná manželka Andrea.

Hned po příchodu na promítání filmu o Havlovi se charismatický herec, který znovu bojuje s rakovinou, stal hvězdou večera. Vrhly se na něj herecké kolegyně, jen namátkou Alena Mihulová, Zuzana Stivínová nebo Jana Polodková... Všechny byly nadšené, že ho vidí. Objímaly ho, zahrnovaly polibky a dodávaly víru, že se zrádnou nemocí znovu dokáže zatočit.

Mohlo vám uniknout: Princezna Kate oznámila národu, že má rakovinu. Chodí na chemoterapie

Co mu pomohlo v boji proti rakovině poprvé?

Jiří rozdával úsměvy na všechny strany, vřelé přijetí si velmi užíval a neskrýval dojetí. Je vidět, že stejně jako poprvé, kdy rakovinou onemocněl, i tentokrát boj s vážnou nemocí zvládá velmi statečně. Řídí se tím, co má vyzkoušené a co mu pomohlo nejvíce: Za každé situace zůstávat pozitivní. „Já se tu nemoc snažil ignorovat, nemyslet na ni,“ svěřil se redaktorovi webu Prima ženy Bartoška v době, kdy rakovinu překonal.

Mohlo by vás zajímat: Jiří Bartoška má krásnou ultramoderní chalupu. Je jen kousek od Karlových Varů

O svém aktuálním zdravotním stavu a průběhu léčby nyní s médii nechce hovořit. Prostřednictvím mluvčí filmového festivalu v Karlových Varech Uljany Donátové pouze nechal vydat krátkou zprávu. „Můžeme potvrdit, že prezident MFF Karlovy Vary v současné době absolvuje onkologickou léčbu. Nepodstoupil žádnou novou operaci. Další podrobnosti sdělovat nebudeme,“ informovala Donátová.

Na České lvy tehdy přišel po chemoterapiích bez vlasů

Jiří Bartoška na letošních Českých lvech možná zažíval tak trochu déjà vu. Opakovala se situace z roku 2015. Tehdy dorazil na stejnou akci jen několik měsíců poté, co mu lékaři poprvé diagnostikovali rakovinu mízních uzlin a měl za sebou chemoterapie. Na slavnostní večer přišel bez vlasů, o které kvůli nim přišel. Se slzami v očích ho nejprve začala objímat Eliška Balzerová, pak už putoval z náruče do náruče. Aňa Geislerová, Magda Vašáryová, Petra Špalková, Klára Issová, Bolek Polívka, Miroslav Donutil, Ivan Trojan, ti všichni ho dojatě vítali.

Velkou oporu má Bartoška ve své ženě Andree, s níž se seznámil už během studií na JAMU v Brně. Za dva roky oslaví zlatou svatbu, tedy padesát společných let v manželství. Mají spolu dvě děti, syna Janka a dceru Kateřinu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.