Celebrity

22. března 2024 19:05

Josef Šťastna

Britská princezna Kate oznámila národu, že má rakovinu. Chodí na chemoterapie

Princezna Kate v předem nahraném vzkazu oznámila národu, že má rakovinu. Princezna z Walesu také dodala, že podstupuje chemoterapii. Nemoc lékaři odhalili během operace břicha.

Britská princezna Kate má rakovinu. Národu sdělila, že musí chodit na chemoterapie. O nemoci informuje BBC a další britské weby. Lékaři nemoc odhalili už v lednu.

Princezna z Walesu je manželkou korunního prince Williama, jehož otec Karel III. nedávno také uvedl, že bojuje s rakovinou. Princezna nyní oznámila, že se snaží se zákeřnou chorobou bojovat ze všech sil.

„Operace byla úspěšná. Testy po operaci však prokázaly přítomnost rakoviny. Můj lékařský tým mi proto doporučil, že bych měla podstoupit preventivní chemoterapii a nyní jsem v raných fázích této léčby,“ sdělila princezna otevřeně.

„Je mi dobře a každý den jsem silnější,“ dodala Kate odhodlaně podle stanice BBC, která video umístila na své stránky. Zpráva o zákeřné chorobě je velkým šokem nejen pro monarchii. Také princezna z Walesu uvedla, že když se zprávu od lékařů dozvěděla, byla zcela šokovaná.

Kate bohužel následuje Karla III., oba bojují s rakovinou

Rakovinou trpí bohužel také její tchán král Karel III. Buckinghamský palác to oznámil na začátku února. Palác tehdy nespecifikoval, jaký typ rakoviny král má. Stejně tak se zatím postupuje v případě princezny z Walesu, mluvčí královské rodiny zatím typ onemocnění blíže nepopsal.

Sdílejte článek
Štítky Velká Británie rakovina Catherine, princezna z Walesu princ William Kate Middleton

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.