Celebrity

11. února 2024 10:00

Vanesa Havlíková

Karel III. poprvé promluvil o rakovině. Laskavé myšlenky jsou mu tou největší útěchou

Je tomu pár dní, kdy Buckinghamský palác oznámil, že králi Karlu III. (75) byla diagnostikována rakovina. Panovník nyní vyjádřil vděčnost veřejnosti za podporu, které se mu dostává. Jsou to jeho první slova ode dne, kdy zpráva o jeho zdravotním stavu vyšla najevo.

Buckinghamský palác v minulém týdnu sdělil světu šokující zprávu. Král Karel III. má rakovinu. Oznámení obsahovalo jen pár základních informací, blíže však nespecifikovalo, o jakou formu této zákeřné nemoci se jedná. „Při zákroku kvůli zvětšené prostatě, který král nedávno podstoupil, vyšla najevo jiná, nesouvisející potíž. Následné diagnostické testy potvrdily formu rakoviny,“ stálo v oficiálním prohlášení.

Čtěte také: Nemoc britský trůn neohrožuje. Karel III. má zástupce, královnou může být i Charlotte

Slova díků

Nyní se panovník ke svému zdravotnímu stavu poprvé od doby, kdy smutná zpráva vyšla najevo, vyjádřil. „Rád bych co nejsrdečněji poděkoval za mnoho vzkazů podpory a přání všeho dobrého, které jsem v posledních dnech obdržel.“

„Jak vědí všichni, které rakovina postihla, takové laskavé myšlenky jsou tou největší útěchou a povzbuzením,“ pokračoval ve svém vyjádření pětasedmdesátiletý monarcha. V prohlášení dále upozornil na to, že je velmi rád, že zveřejněni jeho diagnózy pomohlo upozornit na práci veškerých organizací, které podporují pacienty s rakovinou a jejich rodiny ve Velké Británii a celém světě.

To, že se Karel III. rozhodl o své nemoci informovat veřejnost, bylo především proto, aby se předešlo možným spekulacím. Chtěl ale také, aby se lidé dozvěděli více o problematice rakoviny. Už teď se na základě dostupných informací ukazuje, že to mělo pozitivní vliv. Web zabývající se výzkumem rakoviny v Británii hlásí 42% nárůst návštěv sekce s informacemi. „Takový skok naznačuje, že vysoce postavení lidé s rakovinou často ostatní povzbudí k tomu, aby se více zajímali o vlastní zdraví,“ sdělila doktorka Julie Sharp.

Král Karel III. má rakovinu, Buckinghamský palác detailnější informace stále nesdělil:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.