Karel III. má rakovinu. Král na doporučení lékařů odkládá účast na veřejných akcích

Král Karel III. má rakovinu

Královi Karlu III. lékaři v 75 letech diagnostikovali rakovinu. Šokující zprávu o zdravotním stavu britského panovníka zveřejnili zástupci Buckinghamského paláce.

Rakovina byla odhalena v souvislosti s léčením zvětšené prostaty. Minulý týden král opustil nemocnici v Londýně, kde kvůli tomu absolvoval zákrok. „Při zákroku kvůli zvětšené prostatě, jenž král nedávno podstoupil, vyšla najevo jiná, nesouvisející potíž. Následné diagnostické testy potvrdily formu rakoviny,“ uvedli v prohlášení zástupci Buckinghamského paláce, kteří však blíže neuvedli, o jaký typ rakoviny se jedná.

Mohlo by vás zajímat: Karel III. a Camilla na sebe čekali přes 30 let. Svými intimnostmi tehdy pobouřili veřejnost

Monarcha dnešním dnem započal léčbu, a ačkoliv odkládá na doporučení lékařů účast na veřejných akcích, v administrativní práci pokračuje i nadále. V prohlášení paláce také stojí, že navzdory okolnostem je král dobře naladěn.

Král vyjádřil vděčnost lékařům

„Král je vděčný týmu lékařů za jejich rychlý zásah. Ohledně své léčby je optimistický a těší se, až bude moci své veřejné povinnosti opět plně vykonávat,“ uzavřel Buckinghamský palác a upřesnil také, že král se rozhodl o své diagnóze promluvit veřejně, aby předešel spekulacím a dodal odvahu těm, kteří s rakovinou také bojují.

Princ Harry na situaci okamžitě zareagoval. Podle BBC a webu Daily Mail se přesune z USA do Londýna, co nejdříve to půjde, aby svého otce podpořil.

Sdílejte článek
Štítky nemoc léčba král monarchie Buckinghamský palác Karel III. Britská královská rodina rakovina

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 11. 5. 2024

Berani, dnes může přijít příliš mnoho pozvánek na společenské akce. Možná to bude jeden z večerů, kdy si budete chtít odpočinout doma, ale nebudete chtít nikoho odmítnout. Každé pozvání analyzujte. Zvažte místo, hostitele, ostatní hosty – cokoli, co vám připadá nejvýznamnější. Zúčastněte se jen těch, o kterých si myslíte, že se vám budou opravdu líbit. Řiďte se svým srdcem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.