Celebrity

10. září 2023 11:15

Marie Makovská

Karel III. je stále i milujícím otcem. Se synem Harrym by se ale smířil jen přes ultimátum

Karel III. Britský má dva syny, které přivedl na svět se svou první ženou, princeznou Dianou. Zatímco William, princ z Walesu, dělá rodu dobré jméno, princ Harry, vévoda ze Sussexu, je v posledních letech spíše černou ovcí rodiny. Král Karel je ovšem jeho otcem, a tak by bylo pochopitelné, kdyby se chtěl se svým synem i přes všechny neshody smířit.

Vztahy mezi Harrym a jeho královskou rodinou jsou s největší pravděpodobností stále na bodu mrazu. Zvlášť proto, že za poslední rok od smrti královny stihl Harry se svou manželkou Meghan Markle zahájit řadu útoků na svou rodinu, ať už skrz knihu Náhradník, či dokument pod taktovkou Netflixu.

Minulý týden se princ Harry zastavil ve Spojeném království na méně než 24 hodin, když se 7. září zúčastnil každoročního předávání cen WellChild Awards, což je událost, která je jeho srdci obzvláště blízká. Během svého krátkého pobytu v Anglii se ale s největší pravděpodobností nesetkal s žádným členem své rodiny. Král Karel byl mezitím ve Skotsku, kde si následující den připomněl první výročí úmrtí královny Alžběty II.

Usmíření Karla III. se synem Harrym

Jak uvádí express.co.uk, zdá se, že je král Karel otevřený rozhovorům se svým synem. Tuto informaci měla prozradit osoba, označovaná jako zasvěcená do této problematiky, magazínu Bella. Dle jejích slov britský panovník, který by rád promluvil s princem Harrym o jejich problémovém vztahu, zároveň předkládá synovi ultimátum.

Vzpomínky na královnu Alžbětu II., která zemřela před rokem, 8. září 2022:

Ultimátum pro prince Harryho

Zasvěcenec tvrdí, že Karel III. uspořádá schůzku, aby vyřešil problémy a rozdíly mezi Harrym a zbytkem rodiny, s upozorněním, že princ Harry a Meghan Markle přestanou veřejně diskutovat o svých osobních problémech s „the Firm and the Royal Family business“, tedy obchodními záležitostmi královské rodiny a tzv. The Firm (firmou), jak rodinu ráda nazývá právě třeba Meghan Markle. Královská rodina je někdy označována jako „firma“ vzhledem ke své veřejné roli a aktivitám. Neoficiální přezdívka pochází z dob otce královny Alžběty II., krále Jiřího VI.

„Král svého syna velmi miluje, ale byl smrtelně zraněn tím, co udělal. Vždy tu pro něj bude, ale pokud se rozhovory uskuteční, král dá velmi jasně najevo, že se nebude diskutovat o žádné soukromé rodinné záležitosti na veřejnosti. Personál se snaží doladit detaily,“ uvedl zasvěcený zdroj.

Je otázkou, jestli vzpurný princ Harry bude i za těchto podmínek otevřený diskusi se svým otcem, králem Karlem III., jehož současnou manželkou je někdejší vévodkyně z Cornwallu Camilla, s níž měl poměr už za společného života s lady Dianou.

Sdílejte článek
Štítky rodina Princezna Diana Alžběta II. princ Harry Meghan Markle královská rodina Sussex ultimátum usmíření Karel III. Camilla, královna-manželka William, princ z Walesu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.