Milovaná i nenáviděná Meghan Markle. Nepoužívá první jméno a zavedla termín zásnubní kuře

Nenáviděná i milovaná, ale nic mezi tím. Tato věta vystihuje Meghan Markle, bývalou herečku, nynější vévodkyni a ženu stojící za takzvaným Megxitem, která slaví 42. narozeniny. Celý svět ví, že má špatné vztahy s britskou královskou rodinou. Co už o ní ale tolik známé není?

Výraznou osobností je Meghan Markle téměř celý svůj život. Do boje za práva žen se poprvé zapojila už jako náctiletá, jako herečku ji fanoušci znají od roku 2002 a později se stala vévodkyní. Život v královské rodině jí ale nevyhovoval, a tak se i s princem Harrym odstěhovala do USA, kde nyní manželé žijí se svými dvěma dětmi. Co o ní možná nevíte?

Má nádherný rukopis

Někteří začínající herci si přivydělávají například jako číšníci, Meghan Markle ale využila znalostí a zkušeností z lekcí krasopisu, které absolvovala na katolické škole. Nejenže má nádherný rukopis, ale ovládá také kaligrafii. „Psala jsem různé pozvánky, například na svatbu Robina Thickea a Pauly Patton. Měla jsem ochranu na ruce, abych neumastila papíry,“ prozradila s tím, že se jednalo o poměrně lukrativní přivýdělek, protože málokdo ještě něco takového umí.

Vyrůstala na natáčení

Otec Meghan Markle byl vedoucím osvětlovačem na natáčení oblíbeného seriálu Ženatý se závazky. Po škole se tak malá Meghan téměř denně vydávala za ním, sledovala natáčení a trávila čas s tehdejšími televizními hvězdami. Kultovní sitcom je ovšem známý tím, že korektností dvakrát neoplývá.

Čtěte také: Další rána pro Harryho a Meghan. George Clooney se přiklonil na stranu krále

„Je vtipné, že dívka v uniformě katolické školy vyrůstala zrovna v tak perverzním prostředí. Táta mě často posílal vypomáhat rekvizitářům, abych neviděla něco, co není vhodné pro dětské oči,“ prozradila.

Miluje vaření

Ačkoliv jako slavná herečka ze seriálu Kravaťáci mohla na snídaně, obědy i večeře chodit do luxusních restaurací, a šetřit tak čas, často to nedělala. Miluje totiž vaření a ráda vyhledává nové a chutné recepty. To se jí nyní koneckonců jako manželce a dvojnásobné matce hodí.

Mohlo by vás zajímat: Dcera prince Harryho oslavila druhé narozeniny. Král jí dal krásný dar

Jak se vévodkyně a její muž pochlubili, právě při pečení kuřete v kuchyni došlo k žádosti o ruku. „Není nic tak výtečného jako dobře upečené kuře,“ zasmála se Markle, díky které se rozšířil pojem „zásnubní kuře“.

Její první jméno je Rachel

U Američanů je zcela běžné, že mají dvě křestní jména. Většina jich pak primárně používá to první, vévodkyně ze Sussexu se však rozhodla jinak a používá své druhé jméno, tedy Meghan. To první se jí ale drželo v kariérní sféře, její postava ze seriálu Kravaťáci se totiž jmenovala Rachel Zane.

Přečtěte si: Princezna Kate rozněžnila fanoušky přezdívkou pro Louise. Podobná se používá i u nás

Používání jiného jména je něco, co má Meghan Markle společné s manželem. Princ Harry se totiž oficiálně jmenuje Henry Charles Albert David, jeho rodiče mu však odmalička říkali Harry a tato přezdívka se uchytila natolik, že je používána i ve formálních dokumentech královské rodiny.

Zdroj: Reader's Digest

Jak žije šťastný pár princ Harry a vévodkyně Meghan:

Sdílejte článek
Štítky výročí narozeniny princ Harry Meghan Markle herečka Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.