Celebrity

6. června 2023 12:25

Eliška Reiglová

Harryho dceři jsou dva roky. Král poslal Lilibet dárek, stejný tehdy dostala i Alžběta

Dcera prince Harryho oslavila druhé narozeniny. Král jí poslal milý dárek

Druhý rok na tomto světě oslavila Lilibet, dcera prince Harryho (38) a Meghan Markle (41). Přestože malá princezna žije s rodiči v USA a s příbuznými žijícími v Británii se v podstatě nezná, nezapomínají na ni. Ani rozpory mezi ním a jeho synem králi Karlovi (74) nezabránily v tom, aby pro svou vnučku zařídil dobře promyšlený dárek.

Princ Harry patřil na korunovaci krále Karla III. mezi osobnosti, kterým příliš pozornosti královské rodiny věnováno nebylo. Bezprostředně po ní se pak vydal na letiště a domů, aby oslavil narozeniny svého syna. Nyní má za sebou další radostnou událost, kterou byla oslava druhých narozenin jeho dcerky.

Lilibet Diana byla pojmenována po dvou nejdůležitějších ženách v životě prince Harryho. Lilibet byla přezdívka královny Alžběty a Diana se jmenovala jeho tragicky zesnulá matka. Její vazby na královskou rodinu tak nejsou zcela založené na osobních vztazích, které jsou nyní chladné, jako spíš symbolické.

Štědrý dědeček

Přestože si malá Lilibet neměla šanci vybudovat jakýkoliv vztah s příbuznými, kteří žijí ve Velké Británii, láska z jejich strany je patrná. Obzvlášť pak její dědeček se snaží holčičce dělat radost. To dokazuje i fakt, že na její narozeniny se obzvláště snažil a vymyslel velmi originální dárek.

„Král zaúkoloval své asistenty, aby pro ni zařídili zahradní domeček postavený na míru. Přesně takový, jaký měly královna Alžběta II. a její sestra Margaret, když byly malé,“ řekl zdroj z okolí královské rodiny magazínu New Idea.

Karel III. je přesvědčený, že jeho vnučka dárek jednoho dne ocení. „Chtěl jí dát něco, co určitě užije a bude to jen její,“ dodal zdroj s tím, že princ Harry svého otce předem poprosil, aby při výběru dárku byl co nejméně extravagantní.

Sdílejte článek
Štítky narozeniny princ Harry Meghan Markle královská rodina USA Lilibet Diana Karel III. Lilibet Diana Mountbattenová-Windsorová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.