Noční můra Karla III. Případný rozvod by z Meghan Markle udělal miliardářku

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle od konce roku 2019, kdy se rozhodli opustit své prominentní role v královské rodině, dělají vše pro to, aby si zajistili co nejvíc finančních prostředků. A zatímco jim jejich dříve lukrativní komerční spolupráce začínají lehce haprovat, Meghan má k dispozici eso v rukávu – případný rozvod by jí totiž zajistil pohádkové bohatství pro „výchovu dětí“.

Existuje předmanželská smlouva?

O možné krizi v manželství prince Harryho a Meghan Markle se v médiích šušká víceméně již od začátku letošního léta. Hned několik jejich pracovních projektů skončilo fiaskem a vše naznačuje, že hlavním důvodem, proč má být rozvod na stole, jsou peníze. Od smrti královny Alžběty II. se jim údajně nedaří z dříve z plánovaných lukrativní projektů generovat žádné výraznější finanční prostředky.

A když už se o rozvodu minimálně spekuluje, přinesla britská média pohled na to, jak by v případě rozvodu dopadlo bankovní konto Meghan Markle. Deník Daily Mail totiž přišel s vlastním tvrzením, že americká herečka měla údajně před sňatkem s Harrym podepsat předmanželskou dohodu, dle které by z ní rozvod udělal velmi bohatou dvakrát rozvedenou paní. Smlouva má pro ni představovat tak výhodné podmínky, že její tvorbu a podpis již před svatbou údajně vehementně rozporoval i král Karel III.

Média spekulují o miliardovém výživném pro Meghan

Aby také ne, když Daily Mail tvrdí, že by štědrá smlouva měla v rámci rozvodového řízení přinést Meghan celkem asi 80 milionů dolarů, pokud získá do své péče oba potomky Archieho i Lilibeth. Částka má sloužit k jejich výchově a placení životních nákladů. O tom, zda je k výchově dvou malých dětí skutečně potřeba v přepočtu téměř 1,8 miliardy korun, samozřejmě můžeme polemizovat. Faktem nicméně je, že v těle obou koluje královská krev, a tak zkrátka nemohou vyrůstat v „normálních“ poměrech.

Harry a Meghan se v posledních měsících snažili upoutat na sebe pozornost za každou cenu:

I proto je již nyní jasné, že pokud by údajná manželská krize a spory měly vyústit až v rozvod, byl by souboj o to, komu budou obě děti svěřeny do péče, hlavním tématem. Pokud by se totiž Harrymu podařilo získat syna a dceru do péče, rázem by své budoucí exmanželce astronomické výživné platit nemusel.

Finanční nezdary jako zdroj manželské krize?

Dle anonymních zdrojů médií zažívá jedno z nejsledovanějších manželství na světě s přestávkami krizové období od pandemických let 2020 a 2021, kdy Harry a Meghan začali mít kvůli svému opulentnímu životnímu stylu finanční potíže. Ekonomická recese, ale také smrt Harryho prarodičů, prince Philipa a královny Alžběty II., páru zabránila v tom, aby mohl naplno dotáhnout své komerční plány a pohádkově zbohatnout.

A před měsícem manželé přišli o další lukrativní příjem, když Spotify oznámilo ukončení spolupráce v hodnotě 20 milionů dolarů s Meghan, jejíž podcast „Archetypes“ na streamovací platformě nedokázal vygenerovat potřebný zájem a příjmy. Dokument „Harry & Meghan“ pro Netflix zase i přes enormní očekávání nezaujal natolik, aby si vysloužil nominaci na prestižní cenu Emmy.

Zůstala by Meghan po rozvodu vévodkyní?

Jak víme, Harry má dnes i přes svůj odchod z nejužšího kruhu královské rodiny stále titul vévody ze Sussexu a jeho manželka Meghan je stále vévodkyně ze Sussexu. V případě rozvodu je velmi pravděpodobné, že by mladší syn krále Karla III. našel u britské koruny větší podporu než jeho manželka. Zvlášť pokud by byl ochoten nasypat si pořádné množství popela na hlavu a případně vysvětlit, že se stal obětí manipulace své exmanželky.

Zajímavé však je, že pokud bude mít zájem ponechat si svůj udělený královský titul i Meghan, bude tak moci učinit a zůstat tedy členkou britské královské rodiny, i pokud k rozvodu opravdu dojde. Na rozdíl od Harryho by však přirozeně nemohla počítat s tím, že by získala jakákoli velká privilegia. Leda by je dokázala s Buckinghamským palácem chytře „vyměnit“ za to, aby královský pár Karel III. a Camilla mohli vídat svá vnoučata.

Sdílejte článek
Štítky peníze rozvod krize manželství Alžběta II. princ Harry Meghan Markle Daily Mail Karel III. předmanželská smlouva Camilla, královna-manželka Britská královská rodina Princ Philip, vévoda z Edinburghu Archie Mountbatten-Windsor Lilibet Diana Mountbattenová-Windsorová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.