Harry s Meghan míří do Evropy, rodina je ale u vzpomínání na Alžbětu nechce

Na začátku září uplyne jeden rok od smrti nejdéle vládnoucí panovnice v historii, britské královny Alžběty II. Její syn a nástupce král Karel III. by měl toto výročí dle očekávání připomenout na skotském hradě Balmoral, kde královna zemřela. Zatímco princ Andrew by mezi hosty chybět neměl, Harry a Meghan podle všeho žádnou pozvánku neobdrželi, byť v daném termínu budou v Evropě.

Jak známo, princ Harry se s Meghan loni pohřbu královny zúčastnili. V době jejího skonu se dokonce princ nacházel přímo v Británii, a byť už se s ní včas rozloučit nestihl, byl krátce poté ihned se svými nejbližšími. Letos v září, kdy si Britská královská rodina připomene jeden rok od smrti milované královny, budou oba v Evropě, konkrétně v německém Dusseldorfu, kde se zúčastní zahájení letošního ročníku sportovní události pro raněné či nemocné vojáky a veterány Invictus Games.

Britský list The Sun však citoval svůj anonymní zdroj z nitra královské rodiny, podle nějž Harry a Meghan na tuto událost žádnou pozvánku neobdrželi ani neobdrží, jelikož se s nimi nepočítá. Vztahy mezi Harrym a jeho otcem králem jsou s největší pravděpodobností na bodu mrazu. Zvlášť proto, že za poslední rok od smrti královny Harry stihl zahájit řadu útoků na svou rodinu, ať už skrz knihu Náhradník či dokument pod taktovkou Netflixu.

Další spekulace hovoří o tom, že princ William se svým mladším bratrem od pohřbu královny nepromluvil ani slovo a osobně se s ním vůbec nesetkal ani během korunovace Karla III., na níž dorazil sám, zatímco Meghan doma v USA hlídala děti. A co víc, na žádné odpuštění ani zlepšení vzájemných vztahů to v nejbližší době rozhodně nevypadá.

Princ Harry byl naposledy osobně se svou rodinou během letošní korunovace Karla III. králem:

Lze ale předpokládat, že i bez pozvánky vévoda a vévodkyně ze Sussexu smutné výročí nepřejde bez jediného slova. „Pokud nebudou do žádných plánů královské rodiny zahrnuti, určitě najdou způsob, jak tento významný okamžik uctít po svém,“ myslí si Insider deníku Sun. Ještě zajímavější informací je, že zatímco Harry dostal stopku, druhý královský odpadlík princ Andrew, vévoda z Yorku, by se pietní akce na Balmoralu zúčastnit měl.

Hradní komplex je nicméně obrovský a obsahuje řadu budov, a tak je dost dobře možné, že i když Vévoda z Yorku bude své rodině nablízku, žádných veřejných ceremoniálů se po jejich boku nezúčastní. Seznam urozených, kteří by 8. září měli být na Balmoralu přítomni, nicméně není vůbec krátký. Kromě krále a královny Camilly samozřejmě nebudou chybět ani William a Kate s jejich dětmi Georgem, Charlotte a Louisem.

Dorazit by dále měli králův bratr Edward a jeho manželka Sophie, vévoda s vévodkyní z Edinburgu, s jejich dospívajícími dětmi Louisou a Jamesem. Chybět nebude také králova sestra princezna Anna s manželem, viceadmirálem sirem Timothy Laurencem a jejich synem Peterem Philipsem i dcerou Zarou Tindall včetně jejich potomků, stejně jako Karlova sestřenice Lady Sarah Chatto. Princ Andrew by měl být na velké rodinné sešlosti doprovázen i svými dcerami, princeznou Beatrici a Eugenií včetně jejich rodin.

Sdílejte článek
Štítky smrt Alžběta II. princ Harry vztahy Meghan Markle pozvánka výročí úmrtí princ Andrew Balmoral Karel III. William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Ondřej, vévoda z Yorku

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.