Celebrity

26. září 2024 16:51

Vanesa Havlíková

Jiřina Bohdalová se ozvala z nemocnice: Jsem kočka, která se ze všeho vylíže, vzkázala

Strach o Jiřinu Bohdalovou

Celé Česko zasáhla šokující zpráva, že herecká legenda Jiřina Bohdalová (93) skončila po otravě jídlem na jednotce intenzivní péče. Dle jejího ošetřujícího lékaře, profesora Petra Neužila, je nyní vše na dobré cestě a nasazená léčba úspěšně zabírá. Herečka se nyní poprvé ozvala z nemocnice a fanouškům poslala vzkaz.

Jiřina Bohdalová byla v úterý odpoledne převezena do nemocnice poté, co se jí udělalo nevolno a výrazně jí stoupla teplota. V Nemocnici Na Homolce ji nakonec se čtyřicítkami přesunuli raději na jednotku intenzivní péče.

Čtěte také: Lékař Bohdalové promluvil o léčbě. Fanoušci herečku povzbuzují, připomněli její ikonickou roli

Jím dobře, všechno je zažehnáno, vzkázala herečka

Nyní, jak se zdá, legendární herečka je z nejhoršího venku. Fanouškům z nemocnice dokonce poslala vzkaz. „Už se to vrací k dobrému. Já jsem kočka, která se ze všeho vylíže,“ uvedla Bohdalová pro web TN.cz. „Jím dobře, všechno je zažehnáno,“ dodala.

Kdy se herečka z nemocnice vrátí domů, zatím není jasné. „Je to na lékařích, až řeknou. Ještě přes víkend tady ale určitě budu,“ objasnila herečka. Dle prvotních informací měla utrpět vážnou otravu jídlem způsobenou botulotoxinem. To však její ošetřující lékař následně vyloučil.

Aktuální zdravotní stav

Podle něho se Bohdalová nakazila vzácnou bakterií Yersinia enterocolitica, která je méně nebezpečná a úmrtnost je skoro nulová. Že se zdravotní stav paní Bohdalové zlepšuje, potvrdil ve čtvrtek dopoledne pro TN.cz také hereččin ošetřující lékař.

„Stav Jiřiny Bohdalové je touto dobou daleko lepší, je stabilizovaná a antibiotická terapie, která byla testována v rámci citlivosti vůči této bakterii, je efektivní. Neříkám, že po krizové situaci máme vyhráno, ale zdá se, že jsme to zvládli,“ uvedl Petr Neužil.

Legendární česká herečka Jiřina Bohdalová před rokem definitivně ukončila divadelní kariéru:

Sdílejte článek
Štítky zdraví nemocnice lékař zdravotní stav Jiřina Bohdalová celebrity Petr Neužil vzkaz otrava jídlem Nemocnice Na Homolce nemoci a zdravotní potíže společenská rubrika

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 9. 2024

V lásce a romantice by se vám nyní mělo dařit, Berani. Něco ve vás vzbudilo detektivní náladu a vy toužíte zkoumat, pátrat a hledat pravdu v každé situaci. Váš fundovaný, stabilní a praktický přístup bude vaší největší předností. Ujistěte se, že dnes necháte roli mučedníka někomu jinému. Vy jste ten, kdo musí převzít kontrolu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.